osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Merkel, Osmanlı eğitim sisteminin araştırılmasını istemiş

Osmanlı eğitim sistemi
Osmanlı eğitim sistemi
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Osmanlı eğitim sisteminin araştırılması ve Almanya'da da uygulanabilmesi için yetkililere talimat verdiği ortaya çıktı.

Ayasofya Müzesi Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun, Ayasofya'yı ziyaret eden yabancı devlet adamlarıyla ilgili anekdotları paylaştı. Belçika’da Yunus Emre Kültür Vakfı'nın organize ettiği konferansa katılan Haluk Dursun, Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde olumsuz tavır takınan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Osmanlı eğitim sistemine merakını anlattı. Dursun, Merkel'in Osmanlı eğitim sisteminin araştırılması ve Almanya'da da uygulanabilmesi için yetkililere talimat verdiğini aktardı.

Papa’ya ve Barack Obama’ya Ayasofya ziyaretinde eşlik eden Dursun, bazı liderlerin mimari yapıyı merak ettiğini, bazılarının da kültürel konularda sorular yönelttiğini ifade etti.

Merkel’in, caminin eğitimde nasıl kullanıldığını ve cami içerisinde bulunan akademik kütüphaneyi merak ettiğini belirten Haluk Dursun, öğrencilerin istedikleri dersleri takip etmesi ve beğendikleri hocalardan ders alma sisteminin Alman lider tarafından çok ilginç bulunduğunu dile getirdi. Haluk Dursun, Merkel'in bu sistemin araştırılması ve Almanya’da da uygulanıp uygulanamayacağını öğrenilmesi yönünde talimat verdiğini aktardı.

JAPON PRENSİ SU YOLLARINI, PAPA İSE KUBBEDEKİ AYETLERİ MERAK ETMİŞ
Japon prensinin İstanbul’daki su yollarını, Papa’nın da Ayasofya’nın kubbesinde bulunan ayetleri merak edip sorduğunu belirten Dursun, İstanbul ve Ayasofya ile ilgili doğru bilinen yanlışları da belirtti. Haluk Dursun, Galata Kulesi olarak bilinen kulenin, Hz. İsa adına yapıldığını ve gerçekte isminin de Hz. İsa Kulesi olduğunu belirtti.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0