osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Tarihi -Balkan Araştırma Enstitüsü

Osmanlı Tarihi -Balkan Araştırma Enstitüsü
Osmanlı Tarihi -Balkan Araştırma...
Bahçeşehir Üniversitesi, Makedonya'da 'Osmanlı Tarihi ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü'nü kurdu. Yüksek lisans programına katılacak balkanlı gençlere 'Evliya Çelebi' bursu verilecek

Bu enstitü Türkiye'nin Balkanlar politikasına yön verecek... Bahçeşehir Üniversitesi'nin Makedonya'da kurduğu Osmanlı Tarihi -Balkan Araştırma Enstitüsü aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eş başkanlığını yaptığı medeniyetler ittifakı koordinasyonuna da ev sahipliği yapacak.
Bir heyetle Makedonya'ya giden Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, 'Günümüzde neredeyse hemen her kelimenin önüne bir 'küresel' kelimesi ekleniyor. Küresel ekonomi, küresel eğitim, küresel barış bunlardan sadece bazıları. Şunu söylemeliyim ki bugün bahsedilen küreselleşme kavramının önemini, 17. yüzyılın önde gelen gezginlerinden Evliya Çelebi bugünün 34 ülkesine seyahat ederek o zamanlardan farkına varmıştır. Bugün Evliya Çelebi'nin Makedonya'da gezdiği bir kaç yeri ziyaret etme fırsatı buldum ve gördüm ki Makedonya ile aramızda tarihsel çok köklü bağlar var' dedi.
Yücel şöyle devam etti: 'İşte bu bağları güçlendirmek üzere çalışmalar yapacak olan Osmanlı tarihi ve Balkan Araştırmaları Merkezini Balkanların merkezi olan Üsküp şehrinde kurmaya karar verdik. Bu araştırma merkezinde sadece, Balkanların Türkiye ile tarihi ve kültürel yapısı üzerine araştırmalar yapılmakla kalmayıp, çeşitli yayınlar yapılacak, donanımlı araştırmacılar yetiştirilecek, iki ülke arasındaki üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri değişim programları sürdürülecektir.'
Yücel, Bahceşehir Üniversitesi bünyesinde açılan ve Prof. Heath Lowry direktörlüğünde yürütülen Osmanlı Tarihi yüksek lisans programına, Balkan ülkelerinde eğitimini sürdüren gençlerin Evliya Çelebi adına tahsis edilecek olan bursla kabul edileceklerini de açıkladı.

EVLİYA ÇELEBİ YILINDA BAŞLADI
Makedonya çalışmaları kapsamında UNESCO'nun 2011'i 'Evliya Çelebi Yılı' olarak ilan etmesi sebebiyle Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM), Evliya Çelebi ile ilgili geniş bir proje başlattı. Evliya Çelebi'nin yaşadığı dönemi ve olayları konu alan panel ve konferansların yapılacağı projede 'Evliya Çelebi'nin' sergilerinin yanı sıra bir belgesel, bir uzun metrajlı film ve Evliya Çelebi'nin ülkelerini tanıtan kitaplar da yer alıyor. Daha önce İstanbul ve Paris'te açılan sergi öncesinde Üsküp'te bir de konferans düzenlendi. Konferansa Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Giyorgi İvanov, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye Üsküp Büyükelçisi Gürol Sokmensuher, Makedonya Başkonsolosu Zerrin Abas, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel de katıldı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : 10.00   
Votes: 1 den itibaren 2012-04-26 09:22