osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

En güzel Osmanlı çilekleri yarıştı

Zonguldak ın Ereğli ilçesinde Osmanlı Çileği Kültür Festivali kapsamında en güzel Osmanlı çilekleri yarıştı. Yarışmada dereceye girenler küçük altınla ödüllendirildi.
Zonguldak ın Ereğli ilçesinde Os...
Ereğli Belediyesi ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Koruma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Osmanlı Çileği Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında en güzel Osmanlı çilekleri yarışması düzenlendi. Amfi tiyatroda düzenlenen yarışmaya, 52 Osmanlı çileği yetiştiricisi katıldı. Çilekler tat, koku, renk ve ambalaj olmak üzere 4 ayrı kategoride yarıştı. Jüri üyeleri tattıkları çileklere puanlama yapmakta zorlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kokusu aroması ve rengi ile diğer çileklerden farklı olan Osmanlı çileği yarışmasının tamamlanmasıyla birlikte açılış konuşmasına geçildi. İlk konuşmayı yapan Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, Osmanlı Çileği ile ilgili talebin çok fazla olduğunu ancak üretim yetersizliğinden dolayı bu talepleri karşılayamadıklarını söyledi. Şu anda tek kalemde 220 ton Osmanlı çileği isteyen müşterilerinin olduğunu kaydeden Özhan, "Osmanlı çileği almak isteyenler var. Bizlere talepleri karşılamamızı istiyorlar. Fiyatı da üreticinin belirlemesini istiyorlar. Ancak bunu karşılayamıyoruz. Bunun nedeni de toprağın parçalanmış olması ve su sıkıntısından dolayıdır." dedi.

Mehmet Özhan'ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkanlığa seçildikten hemen sonra Osmanlı çileğinin korunması ve yaygınlaştırılması adına derneğe ve üreticilere destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Posbıyık, "Osmanlı çileği sadece Ereğli'de yetişmektedir. Kokusu aroması ve rengi ile diğer çileklerden de farklıdır. Şehir dışına çilek fideleri verdik. Ancak Ereğli'deki kestane toprağının fideleri verdiğimiz yerlerde olmaması sebebiyle ürün aynı ancak kokusu rengi ve aromasından yoksun yetişmektedir." dedi.

Konuşmaların ardından en güzel Çilek, en güzel çilekli pasta ve bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar tarafından verildi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0