osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Devleti Kurulduğu Sırada Yakındoğuda Bulunan Devletler Hangileridir

İleriki yıllarda Osmanlı Devleti’nin kurulacağı Anadolu toprakları, 1071 yılında Bizans İmparatorluğu ile yapılan Malazgirt Savaşı sonrasında Türklere açılmıştı. Bu savaştan sonra Bizans ağır bir yenilgi almıştı ve Anadolu istilalara açık hale gelmişti.
İleriki yıllarda Osmanlı Devleti...
Bu fırsatı değerlendiren Türk kavimleri, kısa zaman içerisinde tüm Anadolu’ya hakim olacak şekilde yerleşimlerine başladılar. Bu yazımızda, sizlere Osmanlı Devleti’nin kurulduğu sırada yakındoğuda bulunan devletleri anlatacağız. Eğer sizler de bu konuyu merak ediyor ve bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayı istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu yazıyı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.Selçuklular, Anadolu’nun kapıları açıldıktan sonra doğuda yaşayan kavimlerini, Anadolu’nun iç kısımlarına doğru göç ettirdiler. Bu sayede Anadolu’nun farklı bölgelerine bir çok farklı Türk kavmi gelerek yerleşti. Bunlardan birisi olan Kayı boyu, Selçuklu hükümdarı III. Alaeddin Keykubat tarafından Söğüt, Domaniç bölgesine yerleştirildi. Bir süre burada Selçuklu hükümdarlığı altında yaşam süren Kayılar, Selçuklu’nun yıkılması ile birlikte bağımsızlıklarını ilan ettiler. Kayıların lideri Ertuğrul Gazi’nin vefat etmesiyle ülke yönetimine Osman Bey geçti ve 1299 yılında bağımsızlık ilan etti.

Osmanlı Devleti’nin kurulduğu sıralarda yakın doğuda, yani bugünkü Doğu Anadolu bölgesi civarında birkaç devlet bulunuyordu. Bu devletleri; Memlük Devleti, Trabzon Rum İmparatorluğu, Eretna Devleti, Dulkadiroğulları Beyliği, Karakoyunlular şeklinde sıralayabiliriz. Osmanlı Devleti, izlediği başarılı politikalar sayesinde kısa bir süre içerisinde tüm bu devletlerin topraklarını, kendi topraklarına katabilmeyi başarmıştır.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0