osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Ayasofya ibadete açılacak

Ayasofya ibadet
Ayasofya ibadet
Kiliseden camiye çevrilen, Cumhuriyet döneminde ise müze olarak kullanılan Ayasofya`nın yeniden cami olarak ibadete açılacağı öne sürüldü.

İznik`in Orhan Gazi tarafından fethedilmesiyle kiliseden camiye çevrilen, Cumhuriyet döneminde ise müze olarak kullanılan Ayasofya`nın yeniden cami olarak ibadete açılacağı öne sürüldü. Hıristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen ilk konsülün toplandığı İznik Ayasofya`nın yeniden cami olarak düzenleneceği ve ibadete açılacağı iddia edildi. Hummalı bir çalışma yapılan Ayasofya`da yerlerin tahta zemin ile kaplandığı ve hutbe için gerekli ağaç merdivenin de hazırlandığı ileri sürüldü.

M.S. 325 yılında ilk konsüle ev sahipliği yapan ve teslis akidesinin kabul edildiği Ayasofya, 2008 yılında Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından 375 bin liraya ihalesi yapılarak restore edilmişti. Anıtlar Kurulu`nun verdiği projeye göre restore edilen tarihi yapının içinde bugün Hz. Meryem ve havarilere ait resimler bulunmakta. Tarihi yapının, restorasyon çalışmalarının ardından müze olarak fonksiyonuna devam edeceği belirtilmişti.

Eylül ayında Bursa`ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ayasofya`yı gezmişti. Arınç, `Vakıflar Genel Müdürümüzle beraber Ayasofya ile ilgili çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz` ifadelerini kullanmıştı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0