osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

ABD Okulunda Ermeni Soykırımı Ödevi

Ermeni Soykırımı Ödevi
Ermeni Soykırımı Ödevi
New York'un Manhattan semtinde bulunan bir lisede okuyan Türk öğrenciden, ''Dünya Tarihi'' dersinde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen bir ev ödevi hazırlaması istenince, öğrencinin ailesi hem okul yönetimine itiraz mektubu yazdı, hem de New York Başkonsolosluğuna başvurdu.

Ailenin okul yönetimine yazdığı mektupta, ev ödevinin tamamen yanlı olduğu, ödevde ve ilgili okul kitabında konuyla ilgili verilen kaynakçaların tarafsız olmadığı belirtilerek, söz konusu iddiaları reddeden ve tarafsız bir görüş açısı sunan kaynakçaların neden yer almadığı sorusu da yöneltildi. Mektupta, okul yönetiminin 1915 olaylarını tarafsız şekilde değerlendiren referanslara ve akademisyenlerin kitaplarına başvurması gerektiği vurgulandı.

-İDDİALARI ÇÜRÜTEN ÖDEV HAZIRLADI-

Bu arada öğrenci, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının doğru olmadığını nedenleriyle anlatan ev ödevini öğretmenine verdi. Bu arada aile, New York Başkonsolosluğuna da başvurarak durumla ilgili yetkilileri bilgilendirdi.

Başkonsolosluk yetkilileri de derhal okul yönetimiyle temasa geçtiler. Yetkililer, New York ve çevresindeki okullarda bu tür durumlarla karşılaşan Türk öğrencilerin ailelerinin durumdan kendilerini, '' [email]tcbkny@broadviewnet.net''[/email] e-posta adresi üzerinden haberdar etmelerini, ABD'nin diğer eyaletlerinde benzer durumlarla karşılaşan velilerin de Türk Başkonsolosluklarına başvurmalarını istediler.

Amerikalı öğrencilerin yer aldığı bir sınıfta tek Türk olan öğrenciye, diğer Amerikalı öğrencilerle birlikte verilen ev ödevinde, öğrencilerden önce internet üzerinde 1915 olaylarına ilişkin tamamen Ermeni iddialarını savunan ve yaşlı Ermenilerle yapılan kısa röportajları içeren bir video filmi izlemeleri, ardından da Ermeni iddialarını destekler şekilde sorulmuş detaylı sorulara yanıt vermeleri isteniyor.

New York'ta 1996 yılından beri devlet liselerinde ''Dünya Tarihi-Küresel Tarih'' dersinde, Birinci Dünya Savaşı kapsamında 1915 olayları, Ermeni iddialarını destekleyen bir perspektiften verilerek okutuluyor ve okul kitaplarında kaynakça olarak Ermeni tarafının görüşlerini savunan kitaplara ve yazılara yer veriliyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0