osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Einstein İnönü den ne rica etti?

İnönü den ne rica etti?
İnönü den ne rica etti?
Dahi bilim adamı Albert Einstein’ın 1933 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na hitaben İsmet İnönü’ye yazdığı mektup, Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi’nin katkılarıyla, halen devam eden Einstein Sergisi kapsamında Doğuş OtoMotion İstanbul’da sergileniyor.

Nazi tehdidi altındaki 40 Alman bilim adamının Türkiye’ye kabul edilmesi ile ilgili ricayı içeren mektup ve diğer ilgili dokümanlar, 2 Mart 2008’e kadar açık kalacak Einstein Sergisi kapsamında ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Chicago, Boston, Ottowa, Birmingham gibi şehirlerde milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve Doğuş OtoMotion İstanbul çatısı altında 2 Mart 2008 tarihine kadar ülkemizde de ziyaret edilebilecek olan Einstein Sergisi, tarihi açıdan önem taşıyan bir belgeye yer veriyor.

Doğuş OtoMotion İstanbul’da devam eden Einstein Sergisi kapsamında yer verilen bu özel mektupla birlikte 40 bilim adamının listesi, Başbakanlık tarafından Einstein’a gönderilen Fransızca mektup ve orijinal çevirisi de sergileniyor.

Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein’ın 17 Eylül 1933’te kaleme alarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na hitaben İsmet İnönü’ye yolladığı mektup ve diğer dokümanlar, sergi içerisinde, özel bir alanda ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Günümüzde Başbakanlığa bağlı olan “Cumhuriyet Arşivi”nde muhafaza edilen mektup, Prof. Albert Einstein’ın Nazi tehdidi altındaki 40 bilim adamının karşılıksız olarak ülkemize kabulünün nazik bir dille ricasını içeriyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı dönemde başlattığı Üniversite Reformu kapsamında ülkemize kabul edilen 40’tan fazla bilim adamı 2. Dünya Savaşı öncesinde Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinin eğitim seviyesinin gelişmesinde önemli katkılarda bulunmuştu.

American Museum of Natural History (AMNH), The Hebrew University of Jerusalem and the Skirball Cultural Center – Los Angeles’ın ve Türkiye Temsilciliği ve Proje Koordinasyonluğu’nu THE PARTNERS’ın üstlendiği sergi, ünlü fizikçi Einstein’ın devrim niteliğindeki bilimsel kuramlarını son teknoloji ürünü etkileşimli objelerle aydınlatıyor ve onun büyüleyici yaşamını el yazması belgelerle keşfetme imkânı tanıyor.

Toplam 28 bin metrekarelik bir alanda Maslak’ta bulunan Doğuş Power Center’in içinde yer alan OtoMotion İstanbul’da ayrıca Volkswagen Binek ve Ticari, Audi, Porsche, SEAT, Skoda, Bentley ve Lamborghini gibi uluslararası nitelikte çok önemli markaların showroomları da yer alıyor. Sergiyi öğrenciler 4 siviller 8 YTL ödeyerek gezme şansına sahipler..

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0