osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Başbakanlığın internet sitesini 10 milyon 887 bin kişi ziyaret etti

Başbakanlığın internet sitesini 10 milyon 887 bin kişi ziyaret etti
Başbakanlığın internet sitesini ...
Başbakanlık'ın 2011 Yılı Performans Programı Gerçekleşmeleri Raporuna göre, Başbakanlığın internet sitelerini 2011 yılında 10 milyon 887 bin kişi ziyaret etti.

Raporda, Osmanlı arşivlerindeki evrakları tek ve sağlıklı bir merkezde depolayacak; tasnif, restorasyon ve araştırma hizmetleri gibi birbiriyle ilişkili ve bu maksada matuf hizmetleri de sunmak üzere İstanbul'da 5 ayrı alanda dağınık halde bulunan arşiv ünitelerini bir araya toplamak ve arşivcilik ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilmek maksadıyla modern bir 'Milli Arşiv Sitesi'nin hizmete açılmasının öngörüldüğü vurgulandı.

2011 yılında tasnif edilen belge/defter sayısının 1 milyona ulaştığı kaydedilen raporda, gerek cumhuriyet öncesi dönem ve gerekse cumhuriyet dönemi arşiv belgelerinin konu ve dönem bazında tasnif edilerek ulaşılabilir kılınmasının arşivcilik politikasının önemli hedeflerinden biri olduğu bildirildi.

Arşivleri ziyaret eden yabancı araştırmacı sayısının 2011 yılında 450'ye ulaştığı belirtilirken, bu rakamın 2010 yılında 420, 2009 yılında ise 370 olarak gerçekleştiği ifade edildi. Araştırmacıların, arşivlerden duyduğu memnuniyet ise yüzde 94'e ulaştı.

Rapora göre, Başbakanlığın internet sitelerini 2011 yılında 10 milyon 887 bin kişi ziyaret etti. Bu siteleri 2010 yılında 10 milyon 340 bin, 2009 yılında ise 9 milyon 875 bin kişi ziyaret etmişti. Elektronik hizmetlerden yararlananların memnuniyet oranı 2011 yılında yüzde 88,2 oldu. Bu oran 2010 yılında yüzde 88, 2009 yılında da yüzde 85 olarak gerçekleşmişti.

Elektronik ortamda sonuçlandırılan başvuruların toplam başvurulara oranı yüzde 69,8 olarak gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıl yüzde 65 olarak gerçekleşmişti. Programda, kamu hizmetlerinden memnuniyetsizlik oranının 2010 yılında yüzde 35 olduğu bu oranın 2011 yılında 25'e düştüğü de belirtildi.

-''Devlet millet için var'' ilkesi-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 Yılı Performans Programı gerçekleşmeleri raporunun sunuşunda, devletin gerçekleştirdiği faaliyetlerin kamuoyunun bilgisine ve denetimine açılarak hesap verebilen bir kamu yönetimi oluşturma doğrultusunda çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

''Tüm gayretlerimizin temelinde yatan ilke, devletin millet için var olduğudur'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, hesap verebilen bir kamu idaresi anlayışının stratejik yönetim çerçevesinde kamu idarelerinde yerleştirilebilmesinin yasal zeminini oluşturmuştur. Söz konusu kanunla kamu idarelerinin stratejik plan ve performans programı hazırlamaları zorunlu kılınmıştır.

2011-2015 yıllarını kapsayan Başbakanlık Stratejik Planı'nda ulusal ve uluslararası stratejilerin belirlenmesinde ve politikaların uygulanmasında kurumun etkinliğini artırma; vatandaşa daha hızlı, kaliteli ve güvenilir kamu hizmeti verilmesini sağlama; şeffaf, hesap verebilir, verimli ve etkili çalışan bir kamu yönetiminin gerçekleştirilmesine öncülük etme; karar alma süreçlerine toplumsal unsurların ve bireylerin daha fazla katılımına imkan veren bir yönetim yapısının kurulması ve Başbakanlık merkez teşkilatının kurumsal kapasitesini geliştirme başlıklarında bir dizi taahhüt altına girilmiştir.

Ortaya konan kurumsal taahhütlerin yerine getirilmesi ve takibi aynı zamanda ülkemiz kamu yönetiminde arzulanan değişimin gerçekleşmesine de önderlik edecektir. Başbakanlık Stratejik Planı'nda ortaya konan stratejik amaçlara ilişkin olarak 2011 yılında gerçekleştirilecek faaliyetleri, bu faaliyetlere ilişkin kaynak ihtiyacı ile performans hedef ve göstergelerini içeren performans programı hazırlanarak siz değerli vatandaşlarımın dikkatine sunulmuştur.

Hazırlanan performans programı, beş yıllık stratejik planın 2011 yılı itibarıyla uygulama adımlarını ve bu adımların maliyetini detaylı olarak ihtiva eden bir belge olup, Başbakanlık merkez teşkilatının öncelikleri ile çok yıllı Başbakanlık bütçesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak zincirin en son halkasıdır. Daha iyi bir kamu yönetimine katkı sağlayacak olan Başbakanlık 2011 Yılı Performans Programının hazırlanmasında emeği geçenleri kutlar ve kamuoyu için bilgilendirici olmasını temenni ederim.''

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0