osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Kosova ya Gelen Turk Subaylar

Kosova ya Gelen Turk Subaylar Osmanlı dan Kalan Tarihi Camiyi Ziyaret Etti
Kosova ya Gelen Turk Subaylar Os...
Türk Silahlı Kuvvetleri heyeti, 2 günlük Kosova temasları çerçevesinde Kosovalı Türkler'in yoğun yaşadığı ve Türk askerinin konuşlu olduğu Prizren'de tarihi yerleri gezdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri heyeti, 2 günlük Kosova temasları çerçevesinde Kosovalı Türkler'in yoğun yaşadığı ve Türk askerinin konuşlu olduğu Prizren'de tarihi yerleri gezdi.

Önceki gün resmi ziyaret için Kosova'ya gelen Türk Silahlı Kuvvetleri heyeti, başkent Priştine'deki Kosova Güvenlik Gücü (KGG) Bakanlığı'nı ziyaret etti. KGG Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Rahman, Rama tarafından resmi törenle karşılanan heyet, görüşme ardından yaptıkları açıklamalarda ziyaret amacının KGG'yi yakından tanımak ve işbirliğini daha da geliştirmek olduğunu açıkladı.

Korgeneral Mehmet Çetin başkanlığındaki 8 general ve üst düzey subaylardan oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri heyeti, Prizren'deki Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camii'ni ziyaret etti. Cami ziyaretinin ardından toplu hatıra fotoğraflı çektiren heyet, daha sonra tarihi Şadırvan çeşmesinden su içti. Prizren temasları çerçevesinde Türk askeri tarfından onarılan Kırık Camii'ni de ziyaret eden Türk Silahlı Kuvvetleri heyeti, daha sonra Türk askerinin konuşlu olduğu Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'na geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapacağı yardımının, KGG'nin tercihlerine bağlı olduğunu kaydeden Korgeneral Mehmet Çetin, "TSK ile KGG arasındaki işbirliği başarıyla devam ediyor, şimdiye kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın işaretidir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Heyeti daha sonra Ferizay'daki KGG Doktrin ve Eğitim Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra TSK'nın, KGG'ye bağışladığı Türk Dili Laboratuarının açılışı yaptı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0