osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

FETİH 1453 FİLMİ ne zaman vizyona giriyor?

FETİH 1453 FİLMİ ne zaman vizyona giriyor?
FETİH 1453 FİLMİ ne zaman vizyon...
Fetih 1453 filmiyakında sinemalarda olacak. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Fetih 1453 filmi şimdiden izlenme rekorları kıracağa benziyor. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Fetih 1453 filminin fragmanı bile internette tıklanma rekorları kırıyor. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Fetih 1453 filminin fragmanı şimdiye kadar milyonlarca kez tıklandı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Fetih 1453 filmi şimdiye kadar Türkiye’de çekilmiş en fazla bütçeli film özelliğini taşıyor. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Sizde Fetih 1453 filminin fragmanını zilemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Babası II. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir...

Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında. (Fetih 1453 filminin fragmanı)
Filmde Molla Gürani'yi de yani Fatih'i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmet’in çocukken aldığı bu eğitim süreçleri de yer alıyor. (Fetih 1453 filminin fragmanı) 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Feridun Emecen, Doç.Dr. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Hülya Tezcan, Doç.Dr. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.

Yapım süreci 2009 eylülünde başlayan ve 2012'nin ocak ayında tamamlanacak olan film Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterime girecek...
Oyuncular:
Ozan Çobanoğlu, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Şahika Koldemir, Recep Aktuğ, Sedat Mert, Volkan Keskin, Özkan Güngör, Cengiz Coşkun, Edip Tüfekçi, Devrim Evin, Naci Adıgüzel, Erdem Alkan, Ali Rıza Soydan,
Senaryo:
İrfan Saruhan, Atilla Engin,

“FETİH 1453” ÖZET

Sultan Mehmet, Babası 2. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Murat’ın ölüm haberini Saruhan Sancağı’ndayken aldı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Bu durum O’nu hem büyük bir keder içerisinde bırakmış, hem de tahtına tekrar oturmasının yolunu açmış olacaktı. (Fetih 1453 filminin fragmanı)

Sultan Mehmet ilk tahtta çıktığında henüz 12 yaşındaydı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Uçbeyleri ile vezirleri arasındaki siyasi husumetten bunalan 2. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Murat, çok sevdiği oğlu Alaaddin’in ölmesinin kendisinde yarattığı derin üzüntü sebebiyle tahttan feragat ederek Mehmet’i devletin başına geçirdi.Yeniçeri ve devlet üzerinde çok etkili biri olan Başvezir Halil Paşa, bu durumdan hiç memnun değildi. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Özellikle, Sultan Mehmet’in İstanbul’un mutlak suretle alınması gerektiğini söylemesinden büyük rahatsızlık duyuyordu. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Mehmet’in toyluğunu fırsat bilen Haçlıların Osmanlı topraklarını işgale başlaması ihtimali üzerine Sultan Murat’ın tahta dönmesini sağladı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Mehmet de tahttan uzaklaştırılarak Saruhan Sancağına gönderildi.
Şimdi yeniden ve daha güçlü bir şekilde tahtına dönmüştü. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Yine öncelikli hedefi İstanbul’un fethedilmesiydi. (Fetih 1453 filminin fragmanı) O peygamber Efendimiz’in ( s.a.v) sözünden ilham alıyordu;
“Konstantiniyye elbet bir gün feth olunacaktır. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, O’nun askeri ne güzel askerdir!”

Bu hedefe onu götürecek her şeyi bir bir hesaplamıştı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Öncelikle gerekli hazırlıkları yapana kadar, tüm komşu ülkelerle barış içerisinde yaşamalıydı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Papalık dahil, Macarlara, Sırplara, Lehlere, Ceneviz ve Venediklilere elçiler göndererek barış içerisinde yaşama isteği içerisinde bulunduğunu bildirdi. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Gelibolu tersanesini restore ettirerek, senede 100 kadırga yapılabilir hale getirdi. (Fetih 1453 filminin fragmanı)

Bu sırada D. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Roma İmparatoru Konstantin, genç yaşından dolayı toy ve basiretsiz olduğunu düşündüğü Sultan Mehmet’e karşı, elinde tutsak olan Şehzade Orhan’ı kullanmaya çalışarak, ağır tahsisatlar talebinde bulunmaktaydı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Bütün amacı, Sultan Mehmet’in tavizler vererek iyice itibarsızlaşmasını sağlamaktı.Üstelik Sultan Mehmet bu tavizleri de veriyor, Konstantin’in bütün isteklerini kabul ediyordu. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Ancak bu durum bile, sadece Sultan Mehmet’in stratejisinden ibaretti.

Karamanoğulları’nın bir isyan çıkarmaya başladığının haberi alınır alınmaz, Osmanlı Ordusu, Akşehir’e doğru yola koyuldu. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Karamanoğlu İbrahim hiç beklemediği kadar kalabalık bir ordu gördü karşısında. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Barış talebinde bulunmak zorunda kaldı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Ordusunun yara almaması için Sultan Mehmet barış talebini kabul etti. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Sefer dönüşünde, savaşmadıkları halde bahşiş isteyen bir kısım yeniçeri Sultan’ın otağının önünü kesince; Sultan Mehmet hem cülusları dağıttı, hem de firar eden askerleri bahane ederek, Başvezir Halil Paşa’nın adamı olan Yeniçeri Ağası Kurtçu Doğan’ı dayak cezasına çarptırarak sürgüne yolladı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Bu hadiseyle ordusunun üzerindeki hakimiyetini tamamen sağlamış oldu. (Fetih 1453 filminin fragmanı)

Edirne’ye döndükten sonra İmparator Konstantin’e bir elçi göndererek, Orhan için ödediği tahsisatı artık yollamayacağını bildirdi. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Ardından, Anadolu Hisarının karşısında Boğazkesen ( Rumeli ) Hisarının yapımına başladı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Bu fiili olarak D. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Roma İmparatorluğuna savaş açmak demekti. (Fetih 1453 filminin fragmanı)

Bu durum Avrupa devletlerince de fark edilmişti. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Ancak Fransız ve İngilizlerin birbiriyle savaşıyor olması, Alman Kralının da taht kavgalarıyla uğraşması gibi gerekçeler yüzünden D.Roma İmparatorluğu’na yardım etmek neredeyse imkansızdı. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Papanın bir takım girişimleri de sonuçsuz kalmıştı. (Fetih 1453 filminin fragmanı)

Tarih 2 Nisan 1453’ü gösterdiğinde, surlarının üzerindeki Rum askerleri, karşılarında, Sultan Mehmet ve binlerce Türk askerini buldular…

Yapım Şirketi:
Aksoy Film

Yönetmen:
Faruk Aksoy

Yapımcılar:
Faruk Aksoy, Servet Aksoy, Ayşe Germen

Ortak yapımcı:
Hamit Keleş

Senaryo:
Atilla Engin

Co-Senarist:
İrfan Saruhan

Görüntü Yönetmeni:
Mirsad Heroviç

Müzik:
Benjamin Wallfisch

Yapım Yönetmeni:
Faruk Metin

Sanat Yönetmeni:
Servet Aksoy

Kostüm Tasarım:
Canan Göknil

Kurgu:
Erkan Özekan

Miksaj:
Srdjan Kurpjel

Visual Effects Supervisor:
Serkan Zelzele

Danışmanlar:
Prof.Dr. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Feridun Emecan, Doç.Dr. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Hülya Tezcan, Prof.Dr. (Fetih 1453 filminin fragmanı) Gülgün Köroğlu, Arşt.Yazar Adem Saraç

Yapım Tarihi:
Eylül 2009 – Ocak 2012

Gösterim Tarihi:
Şubat 2012

Süre:
160 Dakika

Gösterileceği Ülkeler:
Türkiye, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ortadoğu Ülkeleri, Endonezya,Malezya,Rusya…

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0