osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

AGED üyeleri, Makedonya ve Kosova da Osmanlı eserlerini inceledi

Akşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) üyeleri, Makedonya ve Kosova gezisinde Osmanlı dan kalma eserleri yakından inceleme fırsatı
Akşehir Gönüllü Eğitimciler Dern...
Akşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) üyeleri, Makedonya ve Kosova gezisinde Osmanlı'dan kalma eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Üyelerine yönelik her yıl yurt dışına gezi düzenleyen AGED, bu yıl rotayı Makedonya ve Kosova'ya çevirdi. Üç gün süren geziye 18 kişilik bir grup katıldı. Kosova'nın başkenti Priştina başta olmak üzere bir Osmanlı kenti olan Prizren şehirlerini gezen grup, daha sonra Makedonya'ya geçerek başkent Üsküp'ü gezdi. Ardından Gostivar ve Kalkandelen şehirlerini ziyaret eden grup, Osmanlı döneminden kalan taş köprüleri, camileri ve medreseleri de gezdi.

Şar Dağları eteğindeki Kalkandelen’de Balkanlara özgün mimarisi ile ün kazanan Alaca Camii ve bahçesi ile mistik mimarisi olan Harabati Baba Tekkesi ziyaret eden grup, yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca grup yurt dışında Türkiye'yi temsil eden Türk okullarından Tetova bölgesindeki Yahya Kemal Koleji ziyaret etti.

Gerçekleştirilen gezi hakkında bilgi veren AGED Başkanı Metin Sümer, bu iki ülkede çok sıcak karşılandıklarını belirterek, şunları söyledi: "Akşehir ve Ilgın'da öğretmenlik yapan bir grup arkadaşımız ile birlikte yaptığımız bu gezi bizi hem duyg***
dırdı, hem de gururlandırdı. Gittiği her yere adalet, kardeşlik, insanca yaşama hakkı götüren Osmanlı o topraklara 550 yıl hamilik yapmış. Osmanlının torunları olan bizleri karşılarında gören yerel halk bizlere son derece sıcak ve bir o kadar da kardeşçe davrandılar. Çok duyg***
dık. O insanlar bizlere susamış, bizleri çok seviyorlar. Fırsat buldukça oraları ziyaret etmekte çok büyük yarar var." dedi.

Makedonya gezisi esnasında Yahya Kemal Koleji'ni görünce çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu söyleyen AGED Yönetim Kurulu Üyesi Burak Küçükkahraman, "Evlad-ı Fatihan’ı ziyaret etmek ve onların geride bıraktıkları eserlere bakıldığında, geçmişle bugünün arasında muhasebe yapılması açısından çok önemli, o topraklar bize ecdadımızdan birer emanet. Buralara gelip gitmeler maneviyatı artıracağı şüphesiz, ancak buralarda kalmak herhalde çok ama çok önemli. Buralarda en büyük ve en anlamlı kalıcı hizmet, insan yetiştirmek olmalı. Bu bakımdan Türk kolejlerinin yaptığı hizmetler belki şimdilerde fark edilemiyor ama ilerisi adına çok önemli olduğu görülecek. Bu vesileyle memleketlerinden uzakta hizmet eden bizim sesimizi, soluğumuzu oraya götüren kardeşlerimize minnet, şükran borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0