osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

2. Abdulhamid e onursal doktora ûnvanı veriliyor

Osmanlı Devleti'nde 33 yıl boyunca padişahlık yaptıktan sonra tahtan indirilen ve 10 Şubat 1918’de hayatını kaybeden II. Abdülhamid’e onursal doktora unvanı veriliyor.
Osmanlı Devleti'nde 33 yıl boyun...
Ölümünde 95 yıl sonra Karabük Üniversitesi tarafından 34. Osmanlı Sultanı, 113. İslam Halifesi II. Abdulhamit’e, Hicaz Demiryolu katkılarından dolayı onursal doktora unvanı verilecek.

Karabük Üniversitesinin yaklaşık 1.5 yılık hazırlığı sonrası Türkiye’nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği’nin önerisi ile 25 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek olan törenle onursal doktora unvanı diploması, hayatta olan en yaşlı hanedan mensubu Harun Osmanoğlu’na takdim edilecek. Törene diğer Hanedan üyeleri de katılacak.

2. Abdülhamit'e böylece, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Devlet Üniversitesi tarafından Resmi anlamda doktora unvanı verilmiş olacak.

ŞAHİN "VAHDETTİN HAİN DEĞİL" DEMİŞTİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada tarih kitaplarının son Osmanlı Padişahı Vahdeddin’in vatan haini olduğu konusunda yanlış bilgiler içerdiğini, Erzurum Kongresi’nin 1. maddesine yer vermediğini söylemiş, "Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya çağrıda bulunuyorum, son padişahla ilgili hala aynı hüküm devam ediyorsa tarih kitaplarını değiştirin" demişti.

II. ABDÜLHAMİD KİMDİR

II. Abdülhamid, 22 Eylül 1842’de doğdu. Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesidir. Sultan Abdülmecid'in oğlu olan II. Abdülhamid, 10 yaşındayken annesi Tirimüjgan Sultan ölünce, bakımını Abdülmecid'in diğer eşi Piristû Kadın Efendi üstlendi. Amcası Abdülaziz'in 1876'da tahttan indirilmesi ve ölümü, ağabeyi V. Murat'ın tahta geçirildikten üç ay sonra tahttan indirilerek Çırağan Sarayı'na hapsedilmesi olaylarına tanık oldu. 31 Ağustos 1876'da padişah ilan edildi ve 7 Eylül günü Eyüp'te kılıç kuşandı. Ağabeyinin yerine tahta geçirildikten sonra, her iki saltanat değişiminin mimarı olan Mithat Paşa'yı sadrazam yaptı. 33 yıl padişahlık yaptıktan sonra 27 Nisan 1909'da tahttan indirildi. 3 yıl Selanik'teki Alatini Köşkü'nde tutulduktan sonra 1912'de İstanbul'daki Beylerbeyi Sarayı'na getirildi. 10 Şubat 1918'de İstanbul'da vefat etti. Mezarı, büyük babası için Divanyolu'nda yaptırılmış Sultan II. Mahmut Türbesi'nde bulunmaktadır.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0