osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

TİKA, Karadağ’da Osmanlı camini ihya etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Karadağ’ın en güneyinde yer alan Ulçin şehrinde bulunan Klezna
Türk İşbirliği ve Koordinasyon A...
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Karadağ’ın en güneyinde yer alan Ulçin şehrinde bulunan Klezna Camii’nin tadilat ve donanımı tamamlanarak, törenle hizmete açıldı.

Törene, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat ef. Feyziç, TİKA yetkilileri, Ulçin Belediye Başkanı Nazif Cungu, Karadağ’ın Türkiye Büyükelçiliği temsilcileri, Ulçin İslam Birliği yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Feyziç törende yaptığı konuşmada TİKA’nın Karadağ’da Müslüman halka yönelik yapmış olduğu faaliyetlerden memnuniyet duyduğunu belirterek, teşekkürlerini sundu.

Karadağ’ın en güneyinde yer alan Ulçin (Ülgün) şehri Arnavutluk sınırının hemen yanında yer alıyor. Nüfusunun yüzde 87’si Müslüman Boşnak ve Arnavutlardan oluşan şehirde 6’sı şehir merkezinde olmak üzere çoğu Osmanlı döneminden kalma ve halen faaliyette olan 26 cami bulunuyor. 1660-1670 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen ve 1917 yılında restorasyonu yapılan Klezna Cami 1979 yılında yaşanan depremle yıkılmıştı. Bunu üzerine Klezna Camii'nin bölge halkının katkılarıyla bir kısmı yeniden yapıldı. Eksik işlerin tamamlanması hususunda ise TİKA’ya destek talebinde bulunuldu. Cemaati Müslüman Arnavutlardan oluşan caminin bulunduğu bölge multi-etnik bir yapıya sahip. 2 kilisenin bulunduğu köyün tek camisi olan Klezna Camii'nde kadınlar ve çocuklar için ibadet alanı yoktu. TİKA tarafından yapılan çalışmalar sonucunda caminin onarımı gerçekleştirildi. Kadın ve çocuklar için ibadet alanı düzenlenerek, 30 öğrencinin de eğitim alabileceği bir bölüm oluşturuldu. Eğitim alacak çocukların dışında 100 kişilik cemaati bulunan Klezna Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İnşaat, zemin ve boya badana işlerinin yanı sıra, 30 öğrencinin eğitimi için masa, sandalye, bilgisayar, yazıcı, projektör, seslendirme ve klima gibi teknik donanım ile caminin mihrap, minber, halı ve aydınlatmaları da yine TİKA tarafından yaptırıldı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0