osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Başkentleri KONSİAD la buluşuyor

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONSİAD) 12-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul Feshane’de bu yıl 2.sini düzenleyecekleri KONEXPO Kültür etkinlikleri öncesi, KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı açıklamalarda bulundu.
Konyalı Sanayici ve İşadamları D...
KONEXPO etkiliğinin amacının Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan Konya’nın sanayisinin, kültürünün ve değerlerinin ülke ve dünya çapında tanıtımını sağlamak olduğunu ifade eden KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı, geçtiğimiz yıl ilki yapılan etkinliğin hedefine büyük oranda ulaştığını ifade etti. KONEXPO etkinliğini, geçtiğimiz yıl Konya ile birlikte İstanbul şehrinin başlattığını dile getiren Başçı, bu yıl da yine Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış olan Edirne ile Karamanoğulları Beyliği’nin başkentti Karaman’ın da katıldığını söyledi.

Bursa’nın da bu etkinliğe katılmak için talepte bulunduğunu ancak bu yıl için katılımının yetişmediğini söyleyen Abdullah Başçı, KONEXPO’nun hedefinin çok büyük olduğunu, ilerleyen yıllarda Feshane’nin kendilerini ağırlamakta yetersiz kalabileceğini” belirtti.

Başçı “KONEXPO’nun uzun vadede hedefleri arasında Osmanlı Devleti’nin izlerinin olduğu her yere ulaşmak ve CNR gibi TÜYAP gibi daha büyük alanlara yayılarak geleneksel bir fuar haline getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Başta Konyalı işadamlarının olmak üzere Türkiye’den ve dünyadan birçok Türk işadamının KONEXPO fuarında stant açma talebinin olduğunu dile getiren Başçı, amaçlarının Konya’nın sanayisinin, kültürünün, tanıtımı olduğunu ve bu yüzden Konya ismini taşımayan, Konya kültürünü ifade etmeyen talepleri geri çevirdiklerini ifade etti.

KONSİAD Başkanı “Konya dışından bize çok talep var. Biz Konya ismi olmayan talepleri geri çeviriyoruz. Aslen Konyalı olup da Konya dışında olan hemşerilerimizi de alıyoruz. Fakat bizim hedefimiz Konya’yı İstanbul’a taşımak. Bizim isteğimiz, Konya’da var olan imalatları orada sergilesinler.”dedi.

Bu sene Konya’dan daha fazla katılımın olduğunu belirten Başçı, bu durumun kendilerini memnun ettiklerini söyledi. Kendilerine ait 76 sanayi, 54 kültür ve 50 gıda standının tamının dolu olduğunu ifade etti.

Memnuniyet yüksek

Geçen yıl bu etkinliğe katılan firmaların tamamına yakının memnuniyetlerini belirttiklerini ifade eden Başçı, bu konuda özellikle Torku’nun şovları çok ses getirdiğini ve Torku’nun da bundan çok memnun kaldığını söyledi.

Bu konuda Torku Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk tarafından özellikle deklare edildiğini dile getirdi. Torku dışında Konya’dan katılan firmaların çoğu memnuniyetini söyleyen Başkan Başçı, Feshane’ye gelen Konyalı belediyelerin Konya kültürünü tanıttıklarını, bu yıl da bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

“Önümüzdeki yıllarda hedefimize fazlasıyla ulaşacağız” diyen Başçı, “Gıda tanıtımı yönünden biraz eksik kaldık ancak, Konya’mızda imal edilen her şeyin orada olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Seviyeli, düzeyli ve Konya’ya yakışır bir şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz” diyen Abdullah Başçı, orada işportacı görünümünde olmak istemediklerini ve Konya gelenek ve göreneklerini tanıtmak istediklerini belirtti. Konyalı Belediyelerin de bu konuda çalışmalarının olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin yurtdışından iki tane Kardeş Belediye’yi davet ettiğini ve kendi stantlarına getireceğinin söyledi.

Konya’ya ait yerel kıyafetlerle gösterilerin yapılacağını ve Semah gösterilerinin de yapılacağını söyleyen Başçı, Konya’nın tanıtımı için ayrıca bir sempozyumun da yapılacağının bilgisini verdi.

KONSİAD ve KONEXPO hakkındaki sohbete, KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah BAŞÇI, Başkan Yardımcısı Tahir GÖNENÇ, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa DAVUTOĞLU, Konya Meram AK Parti İlçe Başkanı ve KONSİAD Konya İl Temsilcisi Mustafa Ulvi BEZİRCİ ve Anadolu’da Bugün Gazetesi Haber Müdürü Ahmet ÜNVER katıldı.

Geri
Benzer Konular
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0