osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Türk Turistler Bayramda Mohaç Ovası na Akın Etti

Kurban Bayramı’nda Macaristan’a gelen Türk turistler, Osmanlı Devleti ile Macaristan arasında geçen ve dünyanın gelmiş geçmiş en kısa süren meydan muharebesi olarak tarihe geçen Mohaç Ovası’na akın etti.
Kurban Bayramı’nda Macaristan’a ...
Kurban Bayramı’nda Macaristan‘a gelen Türk turistler, Osmanlı Devleti ile Macaristan arasında geçen ve dünyanın gelmiş geçmiş en kısa süren meydan muharebesi olarak tarihe geçen Mohaç Ovası’na akın etti.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki Mohaç Meydan Muhaberesi Anıtı’nı ve parkını gezen Türk turistler duygulu anlar yaşadı.

1526 yılının 29 Ağustos’unda, Kanuni Sultan Süleyman‘ın başında bulunduğu Osmanlı ordusu, Macar Kralı 2. Layoş önderliğindeki orduyla Mohaç Ovası’nda karşılaşmış, savaşı Osmanlı ordusu 1,5-2 saat içinde kazanmıştı. Yaklaşık 20 bin Macar askeri meydan muhaberesinde ölürken, Kral 2. Layoş da derede boğularak hayatını kaybetmişti.

Tarihi muharebenin geçtiği bölgeyi ziyaret eden Türk turistler, ecdadın bir zamanlar at koşturduğu bu yerlere gelmek ve buraları görmekten ötürü çok duyg***
dıklarını belirtti.

Mohaç Savaş Parkı’nı ziyaret eden Türk turist Nazan Uras, 55 kişilik bir Türk turist kafilesiyle burada bulunduklarını, çok değişik duygular içinde olduklarını, tarihi gözlerinin önünde canlandırdığını söyledi.

Mete Karaçali ise Mohaç’ta bulunmanın Türklere çok büyük gurur verdiğini, Eskişehirli bir Türk vatandaşı olarak Mohaç Ovası’nda bulunmanın kendisini heyecandan titrettiğini söyledi.
....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0