osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Dünyanın İlk Suikastçileri

Dünyanın İlk Suikastçileri Hasan Sabbah ve Haşhaşiler
Dünyanın İlk Suikastçileri Hasan...
1090'lı yıllar..
Bu tarihe kadar savaşlar meydanlar da yapılıyor, ölenler ise sıradan askerler oluyordu.
Fakat bu yıllarda kıvrak zekaya sahip bir adam bir şey keşfetti.

Onbinlerce kişilik orduyu savaş alanında yok etmek yerinde, bu ordunun başındakini sarayında yok etmeyi.
Bu bölgedeki gelişmelerden rahatsız olan Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Vezir Nizamı Mülk Komutasındaki ordu ile Alamut kalesini 4 ay kuşatsa da ele geçiremedi. Bu 4 ayın ardından Hasan Sabbah bir süikastçisini göndererek Dönemin en iyi devlet adamlarından Nizamı Mülk'ü çadırında öldürtmüştür. Ardından kuşatma kalkmış ve Büyük Selçuklu Sultanı Melikşahın da ölümünden sonra Selçuklu Devleti zayıflamıştır.
Hasan Sabbah'ın bu süikastçilerine görevlerinden önce uyuşturucu maddeler koklatarak süt, bal ve şarap akan nehirlerde güzel kızlarla birlikte cennet bahçelerinde dolaştırdığı iddiaası ise sağlam temellere oturmamaktadır. Bu iddiaayı ortaya atan tek kişi Ünlü Seyyah Marco Polodur. Kitabında bu cennet bahçesini görmüş gibi çok detaylı tarif etmiş olsa da Marco Polo Alamut kalesi Moğollar tarafından yıkıldıktan ancak 17 yıl sonra bu bölgeye gelmiştir. Yani kaleyi veya kalede yaşayan birini bizzat görmemiştir. Tahminlere göre Marco Polo'nun bu yazdıkları Haçlı seferlerinden dönen şovalyelerden ya da İtalyan Korsanlardan duyduğu efsanelerden ibarettir.
O dönemde bölgede yaşayan diğer tarihçilerin Hasan Sabbah ve Haşşaşilik hakkında yazdıkları kitaplarda da bu tarz bir cennet bahçesi geçmemektedir.
Hasan Sabbah'ın kurduğu bu düzenden çok etkilenen Haçlı Seferindeki şovalyeler de kendi topraklarına döndüklerinde tarihte önemli bir oluşum olan Tapınak Şovalyeleri tarikatını kurmuşlardır.
Hasan Sabbahın tarihte yaptıkları Asasin Creed isimli yabancı kaynaklı bir bilgisayar oyununa ilham kaynağı olmuştur. Ayrıca dünyanın en çok satanlar listesindeki kitaplarda Haşhaşiler ve Hasan Sabbah hakkında yazılan pek çok eser bulunmaktadır..

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0