osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Gün yüzüne çıkmamış Osmanlı Gezici Festival de

Gezici Festival, 25 Kasım-7 Aralık’ta düzenlenecek. İzleyiciler, festivalde Osmanlı Devleti’nin son dönemine ait uluslararası arşivlerden gün yüzüne çıkmamış görüntüleriyle tanışacak
Gezici Festival, 25 Kasım-7 Aral...
Ankara Sinema Derneği'nce Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen Gezici Festival, 25 Kasım-7 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Festivalde, Osmanlı Devleti'nin son dönemine ait uluslararası arşivlerden "gün yüzüne çıkmamış görüntüler" beyazperdeye yansıtılacak. Ankara Sinema Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Gezici Festival'in 22'inci yılında, Osmanlı topraklarını ziyaret eden yabancılar tarafından 1918- 1926 yılları arasında çekilmiş, Çanakkale Savaşı'na dair görüntülerin yanı sıra İstanbul sokaklarında gördükleri kamerayı peçelerini açarak selamlayan Osmanlı kadınlarına kadar bilinmeyen Osmanlı'yı gözler önüne serecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hollanda Büyükelciliği'nin destekleri ve EYE Film Enstitü'sünün işbirliğiyle izleyiciyle buluşacak festival, Osmanlı İmparatorluğu'na farklı bir ayna tutacak.

ÇİĞDEM BORUCU EŞLİK EDECEK
Arşivlerdeki halleriyle beyaz perdeye yansıtılacak filmlerin arka planını akademisyen Nezih Erdoğan anlatacak. Gösterim sırasında, Çiğdem Borucu da piyanosuyla sessiz essiz görüntülere eşlik edecek. Filmler, İstanbul, Gelibolu gibi Türkiye Cumhuriyeti topraklarından olduğu kadar, bir zamanlar imparatorluğun parçası Balkanlardan ve Orta Doğu'dan da manzaralar sunuyor. Gösterim, İngiliz ve Fransızların gözünden Çanakkale Savaşı, Almanya İmparatoru Wilhelm'in 1917'deki İstanbul ve Çanakkale ziyaretleri, Kuleli Askeri Lisesi önünde bekleyen yetim Ermeni çocuklar gibi tarihsel, turistik ve sosyolojik birçok görüntüyü içeriyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0