osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Arap televizyonlarına Osmanlı dizisi

Arap televizyonlarına Osmanlı dizisi
Arap televizyonlarına Osmanlı di...
Mısırlı bir film şirketi, çeşitli Arap ülkelerinin televizyonlarında yayımlanmak üzere Osmanlı’nın son yıllarını konu alan bir dizi çekecek. Dizinin yapımcısı, II Abdülhamid’e özel bir yer vereceklerini söylüyor.
Katar merkezli El Cezire televizyonunun haberinde, Mısır’daki Echo Medya adlı bir film şirketinin Osmanlı Devleti’nin son yıllarını konu alan bir dizi projesi yürüttüğü belirtildi. Dizinin yapımcısı Yasil Hatibi’nin verdiği bilgiye göre, Mısır, Suriye ve Türkiye’de gerçekleştirilecek çekimlere önümüzdeki ay başlanacak; her üç ülkeden de ünlü oyuncular projede yer alacak.
Hatibi, dizide “II. Abdülhamid’in Arap topraklarının düşman istilasına uğramaması için verdiği mücadeleyi” de işleyeceklerini ve amaçlarının tarihi olayları yeni nesle doğru aktarmak olduğunu söyledi.
Haberde verilen bilgi bununla sınırlı kalırken, sözkonusu projenin Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki çıkışı ile birlikte Arap coğrafyasında yaratılan Osmanlı hayranlığının bir tezahürü niteliğinde olduğu anlaşılıyor. Özellikle de, dizide öne çıkarılacağı anlaşılan Osmanlı padişahı II. Abdülhamid, “Müslümanların hamisi Osmanlı” imajının pekiştirilmesi için bir süredir çokça kullanılan bir figür.
Abdülhamid’in Filistin’den toprak almak için rüşvet teklif eden Yahudi heyetini kovması olayı, Osmanlı döneminde Arap coğrafyasındaki mazlum halkların huzur içinde yaşadığı tezini kuvvetlendirmek için geçtiğimiz yıl boyunca sık sık medyada işlenmişti. Tayyip Erdoğan’a Davos’taki çıkışı ile “21. Yüzyılın Abdülhamid’i”, “son halife” gibi yakıştırmalar yapılırken, Adnan Oktar gibi ünlü Fethullahçılar da “Dünyanın yeni bir Osmanlı’ya ihtiyacı var” açıklamaları ile Türkiye’nin bölgede üstlenmeye çalıştığı rolü meşrulaştırmaya çalışmışlardı.
Öte yandan bu dizi, son birkaç yıldır Türk dizilerinin büyük prim yaptığı Arap coğrafyasında, Arap ülkelerinin yerli sermayesinin bu ilgiyi değerlendirmek için kendi projelerini üretmeye başladıklarını da gösteriyor. Mısırlı şirketin sözkonusu Türk dizilerinden tanınan ünlü yüzlere rol teklif etmesi kuvvetli bir ihtimal.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0