osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Tarihi Ankara Evleri Resmedildi

Tarihi Ankara Evleri Resmedildi
Tarihi Ankara Evleri Resmedildi
Altındağ Belediyesi Sergi Salonu, ahşap üzerine yakma tekniği kullanılarak yapılan resimlere evsahipliği yapıyor. Serginin açılışına Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcıları Yunus Keleş ile Tuncay Temel de katıldı.
Ekonomist olmasına rağmen 1970 yılından bu yana resimle uğraşan Kenan Eroğlu, 2000 yılından itibaren ise yakma resim metodunu kullanarak tablolar yaptığını, Türkiye’de az bilinen ve uygulanan bu tekniği tanıtmaya çalıştığını söyledi. Yakma resim yapmaya başladığı ilk yıllarda Beypazarı evlerini konu olarak seçtiğini, son yıllarda ise restore edilen Hamamönü evlerini tablolarına aktardığını belirten Eroğlu, 'Bu tekniği uygulamak zor olmakla birlikte çok da zevkli. Şimdiye kadar yüzlerce tarihi evi, gravürü ahşap üzerine yakarak aktardım. Konu edindiğim her sokağı, her objeyi ince ince ahşaba aktarmaya çalıştım. Tıpkı bir yağlı boya gibi yakma resimler de kalıcılığını koruyor. Böylece sergilerimi gezen insanlar Ankara’nın tarihi evlerini incelemiş oluyorlar. Bu beni çok memnun ediyor.' dedi.
25 Kasım'a kadar açık kalacak olan sergide sanatçının toplam 85 eseri bulunuyor. Beypazarı ve Hamamönü sokaklarının, evlerinin ve konaklarının ağırlıklı olarak işlendiği resimlerin yanı sıra sergide Osmanlı dönemi gravürleri de yer alıyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0