osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Fethiye de Osmanlı Türkçesi Kursuna Yoğun İlgi

Fethiye de Osmanlı Türkçesi Kursuna Yoğun İlgi
Fethiye de Osmanlı Türkçesi Kurs...
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Fethiye’de de açılan “Osmanlı Türkçesi” kursları yoğun ilgi görüyor.

Haftada üç gün olarak, iki ayrı kategoride açılan Osmanlı Türkçesi kursuna toplam 300 kursiyer katılırken, kursiyerler ecdadımızın yazısını öğrenmek, mezar taşlarındaki Osmanlıca yazıları okuyabilmek, arşivlerden araştırmalar yapabilmek için bu kurslara katıldıklarını söyledi.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde ücretsiz olarak açılan Osmanlıca Kolay Metinler, Osmanlıca Dil Bilgisi üzerine açılan kursların 3 yıl boyunca devam edeceği, bu yıl 64 saat üzerinden planlandığı öğrenildi. Bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği Osmanlı Türkçesi derslerine katılma gerekçesini anlatan Ayşegül Koyuncu ve Cansu Alagöz, “Ecdadımız olan Osmanlı’nın Türkçesini merak ettiğimizden, tarihi, kitaplar okurken Osmanlıca kelimeler ile karşılaştığımızdan dolayı bu derslere katıldık” diye konuştu.

Salih San, Bilal Tayçu, Mehmet Gökdal ve Osman Musluk isimli kursiyerlerde, “Osmanlıca bir imparatorluk dili, tapu işlemleri, mezar taşlarını okuma konusunda zorlanıyorduk. Ecdadımızın dilini öğrenmek için bu derslere katıldık. Ayrıca Ermeni meseleleri sık sık dile getiriliyor. Ecdadımız, Ermeni yurttaşlara oldukça iyi davranmalarına rağmen kötü muamele edildiği iddia ediliyor. 600 yıllık bir medeniyetin dili olan Osmanlıcayı öğrenerek arşivlere girip, belgeleri ortaya çıkarmak istiyoruz” dediler.

Hayrat Vakfı Fethiye Temsilcisi Hasan Akkaya, Osmanlı Türkçesi kursunun kolay metinler ve Osmanlı dil bilgisi bölümü olarak açıldığını, toplam 100 kursiyerin kurslara başladığını, katılmak isteyenlerin müracaatlarının alınmaya devam edildiğini belirtti.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0