osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Papa dan ilk aziz ilan etme töreni

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, ilk ‘aziz ilan etme’ töreninde 15’inci yüzyılda Osmanlı'ya karşı savaşan 800'den fazla Hristiyan'ı aziz ilan etti.
Katoliklerin ruhani lideri Papa ...
Papa Franciscus, selefi Emerit Papa 16. Benediktus'un 800 Otrantolu'nun aziz ilan edilmesi yönünde aldığı kararı, bugün Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus meydanında düzenlenen ve onbinlerce inananın katıldığı "azizlik" töreniyle gerçekleştirdi.

Törende konuşan Papa, "Biz, bugün Otranto şehitlerine hürmet ederken, dünyanın pek çok yerinde bu günlerde halen şiddete maruz kalan pek çok Hristiyan'a Tanrı'nın, cesaret, sadakat ve kötülüklere iyilikle cevap vermesini diliyoruz" dedi.

Otranto'nun bulunduğu Puglia Bölgesi'nden olan Kardinal Angelo Amato'nun, 800 Otrantolu'nun, İtalya'yı, Katolik ve Hristiyan kimliğini koruduğunu belirten ifadeleri de basına yansıdı.

Emerit Papa 16. Benediktus, 800 Otrantolu'nun azizlik mertebesine yükseltilmesi kararının açıkladığı 11 Şubat 2013'teki toplantıda, Papalık görevinden ayrılacağını duyurarak dünya gündemini sarsmıştı. Papa Franciscus, bu törenle selef Papa'nın son kararını, hayata geçirmiş oldu.

YENİ PAPA'DAN AYNI ANDA AZİZ İLAN ETME REKORU

Aziz ilan edilme töreninde, 800 Hristiyan'ın yanı sıra ilk kez bir Kolombiyalı ve bir de Meksikalı rahibe, Papa tarafından aziz ilan edildi. Katolik Kilisesi'nin ilk Latin Amerikalı Papası Franciscus, bugünkü törenle toplamda 802 kişiyi aynı anda aziz ilan ederek ayrı bir rekora da imza attı.

Azizlik töreninin ardından Papa Franciscus, ayinlerinden sonra klasikleşen Aziz Petrus meydanındaki turunu, Via della Conciliazione caddesine kadar taşıyarak bir başka ilke imza attı.

Fatih Sultan Mehmed'in emriyle 1480 yılının Temmuz ayında, İtalya seferine çıkan Gedik Ahmet Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu, Otranto kalesini 13 ay boyunca elde tutmuş ancak daha sonra gerek Fatih'in vefatı gerekse buradaki birliklerin takviye edilmemesi sonucu kaleyi bölge halkına geri bırakmak durumunda kalmıştı. Otranto'da 13 ay boyunca süren çarpışmalarda, Osmanlı'ya esir düşen 800 Otrantolu'nun, Müslüman olmayı reddedince idam edildikleri iddia ediliyor.

Geri
Yazar: Posted by ayça seher |   2013-05-13 16:53    

papa nın osmanlıya karşı savaşan 800 Hristiyanı aziz ilan etmesi ırkçı şöven faşistçe bir durumdur ırkçılıgı hortlakmak yüzyıllardan önce türk millletine ortadan kaldırmak zatten yunanlılardada var aktitas planı meşhurdur onların içinde hep haçlı orduları düzenlemek ve saldırı planları içinde bunumaktalarki 800 hristiyanın aziz ilan etmişlerdir sözde avrupa barışçıdır onların baerışçıllıkları kendilerine göredir onlar degilmiki osmanlıyı hasta adam ilan etmeleri ve haclı orduları düzenleyip ülkemize saldırmaları ben çankkaleliyim hala çanakkalenin bazı bölgelerinde ot bitmemekte kulandıkları silahlardan dolayı işte durum ahval budur

Yazar: Posted by Mete Han |   2013-05-13 01:09    

Osmanlıda herzaman öncelikli olan ki bu birde fatih döneminde dahada güçlüydü osmanlı elde ettiği yerlerdeki halka hiçbir zaman dinsel anlamda baskı yapmamıştır. Özelliklede fatih sultan mehmed bu konudaki en titiz padişahlardan birisidir. Bu idam meselesi hiristyanların kendi kendilerine uydurduğu bir yalandan başka birşey değildir...


Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0