osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.
2011-11-12 23:43

Tarih Haber / Hanedan Kavgası

Hanedan Kavgası

Hanedan Kavgası
Hanedan Kavgası
Saray'da doğan son şehzade Ertuğrul Osman'ın vefatının ardından hanedan birbirine girdi.
2009'da vefat eden Şehzade Ertuğrul Osman'ın eşi Zeynep Tarzi'nin “Eşimin ölümüyle hanedan ve hanedan reisliği bitmiştir. Bundan sonra reislik diye bir mefhum varsa eğer o aile reisliğidir” sözlerine hanedan üyeleri sert tepki gösterdi


Sarayda doğan son şehzade Ertuğrul Osman'ın 23 Eylül 2009'teki vefatının ardından düzenlenen ve onbinlerin katıldığı cenazeyle tekrar gündeme gelen Osmanlı Hanedanı'nda yeni bir tartışma yaşanıyor. Ertuğrul Osman'ın ölümüyle dul kalan eşi Afgan Kraliyet ailesi mensubu Zeynep Tarzi'nin “Hanedan tarihe mal oldu” sözleri ailede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Tarzi, hafta sonu verdiği bir röportajda “Osmanlı hanedanlığı bitti. Bunu Neslişah Sultan'da söyledi. Saray adet ve usulünü bilen Osman Efendi idi. Sultan olarak Neslişah Sultan kaldı. Fakat şehzade olarak bitti, hanedan reisliği de bitti. Bundan sonra reislik diye bir mefhum varsa eğer o aile reisliğidir ” sözlerine hanedanın diğer üyelerinden tepki geldi.


Kuruluş çalışmaları bitmek üzere olan Osmanlı Hanedan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Sultan İkinci Abdülhamid'in torunu olan Orhan Osmanoğlu, yengesi Tarzi'nin açıklamalarına şöyle yanıt verdi: “Zeynep Hanım Hanedan Reisi Ertuğrul Osman Efendi'nin ölümüyle hanedanı nasıl bitiriyor anlamadım. Çok yakında İkinci Mahmut'tan günümüze kadar olan ve şu anda hayattaki hanedan üyelerini de kapsayan bir secere kitabımız çıkacak. Hanedanın bitip bitmediğini oradan anlamak mümkün.

Kurduğumuz vakıf da bunun aksini ispat edecek. Böyle saçma şey mi olur? Bizim ailenin içerisindeki kimse bunu kabul etmiyor. Şu anda hayatta olan 24 şehzade, 16 sultan ve bir çok beyzade ile hanımsultan var. Kendisi bir hanedan ailesi mensubu olarak hanedanın bittiğini söyleyemez. Biz Anadolu'da yaşayan normal bir aşiret değiliz. Koskoca 600 senelik bir imparatorluğun torunlarıyız. Çocuklarımız doğduğu sürece ailemiz ve hanedan kıyamete kadar devam edecek.


Öte yandan hanedan da devam eden bir diğer konu ise yine Ertuğrul Osman'ın vefatıyla gündeme gelen reislik tartışması. Türkiye'de yaşayan ve hanedanla ilgili bir vakıf kurma çalışmalarında son aşamaya gelen şehzade Orhan Osmanoğlu, ABD'de yaşayan Hanedan Reisi Osman Beyazid Efendi'nin ailenin hiç bir işiyle ilgilenmemesinden şikayetçi.

Orhan Osmanoğlu reislik tartışmasıyla ilgili olarak, “Mayıs ayında Kahire'de vefat eden şehzade Hasan Orhan Osmanoğlu için kendisini aradım ve ‘açıklama yapmak ister misiniz?' dedim, kendisi ‘ lazım değil' diye cevap verdi” dedi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0