osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Arşivler de Kosova Ve Osmanlı

Arşivler de Kosova
Arşivler de Kosova
Kosova Devlet Arşivleri ve Türk Kalkınma ve İşbirliği İdaresi Başkanlığı`nın (TİKA) işbirliğinde düzenlenen sempozyumda konuşan Başbakan Yardımcısı Rame Manaj, Osmanlı dönemindeki Kosova ve Arnavut tarihinin aydınlatılması için Osmanlı arşivlerinin son derece önemli olduğunu belirtti. Manaj, tarihin delillere ve belgelere dayanarak yazılması gerektiğini savundu.

Türkiye`nin Priştine Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Doğan Işık da sempozyumun Balkanların geçmişine olduğu kadar geleceğine de ışık tutacağı inancını dile getirdi.

Balkanların kalbinde yer alan Kosova`nın ne kadar kritik bir konumda bulunduğunun tarih boyunca her dönemde görüldüğünü söyleyen Işık, sempozyum çalışmalarının, Türk ve Kosova halkı kardeşliğinin akademik anlamda da ortaya koyacağını söyledi.

Kosova Devlet Arşivleri Ajansı Genel Müdürü Yusuf Osmani, sempozyumla gelecekteki tarih yazım çalışmaları için zemin oluşturmanın amaçlandığını belirtti.

Sempozyumun ilk gününde Türkiye Devlet Arşivleri Genel Müdürü Yusuf Sarınay`ın hazırladığı, `XVI. Yüzyılın İkinci Yarısında Balkanlarda Osmanlı Yönetim Anlayışının Özellikleri` konulu tebliğ sunuldu.

Çalışmalarına yarın devam edecek sempozyumda, `Kosova`da Nüfus ve Göç Hareketleri`, `Osmanlı Dönemi Kosova`da Dini Hayat ve Hoşgörü`, `Balkanlar ve Avrupa`da Osmanlı Arşivleri`, `Kosova`da Osmanlı İdaresi` konulu tebliğler gündeme getirilmesi bekleniyor.

Sempozyumun açılışına katılanlar arasında, Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, Kosova Bilimler Akademisi Başkanı Besim Bokshi, Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sancak ve Preşova Vadisi arşivleri temsilcileri, Kosova Türk Temsil Hayet Başkanı Albay Yahya Karabacak ve çok sayıda konuk yer aldı.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0