osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Fransa Tarihindeki Yeni Kara Lekeler

Fransa Tarihindeki Yeni Kara Lekeler
Fransa Tarihindeki Yeni Kara Lek...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Fransa parlamentosunda kabul edilen ''Ermeni teklifi'' ile ilgili, ''Fransa parlamentosu, kendi tarihindeki kara lekeleri temizlemek yerine yenilerini eklemeye devam etmektedir'' dedi.

Tanrıverdi, partisinin Turhal ilçe başkanlığının dördüncü olağan kongresinde, gençlik ve kadın kolları kongrelerinden sonra ilçe kongrelerinin yapıldığını, ardından il kongrelerini başlatacaklarını belirterek, ''İnşallah seneye de genel merkez kongremizle yine yeniden yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Fransa parlamentosunda kabul edilen ''Ermeni teklifine'' değinen Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Ortadoğu'da sıcak gelişmeler devam ederken, Avrupa'da özellikle Avro bölgesinde ekonomik kriz halen devam etmektedir. Fransa meclisinde yapılan oylamada soykırım inkarının suç sayılması için ceza verilmesi yönündeki yasa teklifi ile birlikte Ermeni derneklerinin dava açma hakkı veren yasa teklifi de kabul edildi. Fransa bu karar ile Türkiye-Fransa ilişkilerini derinden yaralamıştır. Bu karar ile Fransa'da düşünce ve ifade özgürlüğü yok olmuştur.''

Tanrıverdi, parlamentoların görevinin tarih yazmak olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Hak ve özgürlüklerin önünü açmak, demokrasiyi en iyi şekilde uygulamaktır. Fransa parlamentosu kendi tarihindeki kara lekeleri temizlemek yerine yenilerini eklemeye devam etmektedir. Yasa teklifinin kabulü açıkça haksızdır, isabetsizdir, mesnetsizdir ve bu kararı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz, kınadık. Türkiye olarak ilk önce Fransa büyükelçimizi geri çağırdık. Siyasi ve askeri ilişkileri askıya aldık. Böylesine iki ülke arasındaki ilişkileri bitiren bir kararın seçim malzemesi olarak kullanılması devlet ciddiyetinden uzaktır. Türk ve İslam üzerinde politika yapmak alçaklıktır.''

Bu arada, Tanrıverdi, kongre öncesinde Tokat, Turhal, Zile, Pazar belediyelerinin biraraya gelerek oluşturduğu Katı Atık Yönetim Birliği tarafından Turhal Kuşoturağı mevkisinde yapılan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nin açılış törenine katıldı.

Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükumeti olarak milletin kendilerinden talep ettiği hizmetleri sunmak için çaba sarf ettiklerini dile getirerek, ''Bizim politikamız da anlayışımız da milletimize endekslidir. Bizim misyonumuz insan merkezli hizmet odaklı çalışmaktır. Güzel yurdumuzun ne tarafına, neresine gidersek gidelim gülen ve parlayan yarına umutla bakan gözler bizi karşılamaktadır'' dedi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0