osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Rus Turistler den Osmanlı İlgisi

Rus Turistler
Rus Turistler
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi, yeni yılda Antalya bölgesinde kültür ve arkeoloji turizmini ön çıkaracağını duyurdu.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi, yeni yılda Antalya bölgesinde kültür ve arkeoloji turizmini ön çıkaracağını duyurdu. Acente Genel Müdürü Andrey Baranov, Rus turistlerin son yıllarda Antalya bölgesinde Helenistik, Roma, Bizans ve Likya dönemi eserleri yanı sıra Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerine ilgi duymaya başladığını belirtti.

Andrey Baranov, Rusların Türkiye'de en fazla yerleşik yaşadığını yeri Antalya'nın Alanya ilçesi olduğunu kaydetti. Alanya'da 4 bin 800 yerleşik Rus'u yaşadığını belirten Baranov, bunu Antalya merkez, Kemer, Manavgat, Side, Kaş ve Finike ilçeleri olduğunu ifade etti.

Antalya bölgesinde en fazla Anadolu Selçuklu'ya ait tarihi eserin Alanya'da bulunduğunu hatırlatan Baranov, 2012 yılında Moskova ve St. Petersburg'ta Selçuklu eserlerinin tanıtımı için Alanya, Manavgat Beydiğin köyü, Antalya, Korkuteli (Alaaddin Mahallesi) ve Elmalı'da Osmanlı eserlerini tanıtımına yönelik katalog, kitap, broşür ve tanıtım CD'si çekimi yaptıklarını kaydetti.

2011 yılında Türkiye'de 150 bin Rus turist getirdiklerini belirten Baranov, dalış turizmi içinde Kaş'a yeni yılda 20 bin Rus'u getirmeyi planladıklarını söyledi. Baranov, "Rus turistler için Antalya dünyada çok önemli şehir. Özellikle Alanya'yı çok seviyor. Son 3 yıl içinde Rus entelektüel turistlerde Anadolu Selçuklu ve Osmanlı eserlerine karşı ilgileri fazla. Alanya'da Selçuklu eserlerinin fazla olması, Rusları kültür turizminde bölgeye çekiyor. Türkiye'de gelen Rus turist sayısında bu sene yüzde 12'lik bir artış bekliyoruz. Firma olarak tanıtımlarımızda deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür ve arkeoloji turizmini ön planda tutacağız. Bunda da öncülüğü Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Side, Kemer, Korkuteli ve Elmalı'ya vereceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Antalya Tanıtım ve Turizm Geliştirme Ticaret AŞ Genel Müdürü Yusuf Örnek de 2012 yılı tanıtımlarında deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür ve tarih turizmini ön plana çıkaracaklarını dile getirdi. Örnek, 2012 yılında Antalya bölgesinde Kaş'ın Kınık beldesi sınırları içinde bulunan Xanthos Antik Kent'inden sonra ikinci sırada UNESCO koruması altına alınan yerin Alanya olmasını beklediklerini kaydetti.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0