osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Yeni Osmanlı Dizisinde Her Şey Tamam Ama Bir Padişah Yok

Yeni Osmanlı Dizisi
Yeni Osmanlı Dizisi
Sultan gelirse tamamdır

'BURASI OSMANLI' AMA PADİŞAH YOK!

TRT'nin 'silbaştan' çekilen pahalı yapımı 'Burası Osmanlı / 1711 Sır Kanunu' adlı dizide padişah III. Ahmet'i oynayacak dışında tüm 'tebaa' reyting savaşına hazır.

HİKAYESİ, Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri'nde geçen 'Burası Osmanlı / 1711 Sır Kanunu' dizisinin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Geçen ekim ayında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in ilk 3 bölümünü izledikten sonra "Bu dizi gibi değil, belgesel gibi olmuş. Beğenmedim, yeniden çekin" dediği için Meclis gündemine bile taşınan dizide önce yönetmen değişikliğine gidildi. Eski bölümleri çeken Ezel Akay yeni bölümlerde süpervizör oldu. Yeni bölümlerin yönetmen koltuğunda ise diziyi daha önce Ezel Akay ve Erhan Kozan ile beraber yöneten Altan Dönmez oturmaya başladı. Yapımcılığını Sami Dündar'ın üstlendiği dizinin senaryosu da yenilenince oyuncuların büyük kısmı değiştirildi. Buna göre eski ekipten Türkan Şoray, Öykü Çelik, Fırat Tanış, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Hasan Yalnızoğlu ve Barış Alpaykut eski rollerine devam edecek. Yenilenen ekibe son olarak FOX'ta ekrana gelen "Zehirli Sarmaşık" dizisinde rol alan Aslı Tandoğan katıldı.

Yeni çekimlerde 15 yıl birden atladı

Yeni bölümlerde olaylar eski senaryoya göre 15 yıllık zaman atlamasıyla başlayacak. Bu nedenle eski bölümlerde Sultan III. Ahmet'i canlandıran Soner Sever kadro dışı bırakıldı. Role yaş olarak genç bulunan Sever'in yerine şu günlerde yeni bir padişah arayışı sürüyor. Dizide hem Kadı Kasım, hem de Gevher Hatun adlı iki ayrı karakteri canlandıran Tolga Karel'in ise rolü değiştirildi. Karel, artık sadece Kadı Kasım olarak yeni dönemde ekrana gelecek.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0