osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Önce Kalpleri Sonra Kaleleri Fethetti

Osmanlı Önce Kalpleri Sonra Kaleleri Fethetti
Osmanlı Önce Kalpleri Sonra Kale...
Araştırmacı Yazar Eyüp Ensar Uğur, "Peygamber (SAV) sevgisiyle yetişen Osmanlı sultanları önce kalpleri sonra da kaleleri fethetti." dedi.

Payas Belediyesi ve Payas Küçük Sanayi Sitesi, 'Tarihi Şahsiyetlerde Allah Rasulü (SAV) Sevgisi' konulu konferans düzenledi. Araştırmacı Yazar Eyüp Ensar Uğur’un konuşmacı olarak katıldığı konferansı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlit Erdal, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, MHP İlçe Başkanı Adem Cihar ve çok sayıda vatandaş dinledi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Payas beldesindeki Kültür Sarayı'nda verilen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Araştırmacı Yazar Eyüp Ensar Uğur, Osmanlı Devleti tarih sahnesinde kaldığı sürece İslamın bayraktarlığını yaptığını, bu bayrağın dünyanın dört bir köşesinde dalgalanması için cansiperane mücadele ettiğini belirtti. Uğur, Osmanlı sultanlarının bu mücadelenin en ön safında ya bizzat yer aldığını veya yer alma arzusuyla yanıp tutuştuğunu söyledi. Uğur, "Bu kutlu insanlar, İslam'a karşı yapılan saldırılara göğüs germeyi her devirde vazife bilmiş, bunu bir kulluk ve ümmet olma şuuru hassasiyetiyle yerine getirmişlerdir." şeklinde konuştu.

Osmanlı sultanlarının Allah Rasulü (sav)'in sevgisiyle büyüdüğünü ve büyütüldüğüne dikkat çeken Uğur, şunları söyledi: "Birçoğu bu sevgiyi gönüllerinde öylesine nakşetmiştir ki, Nam-ı Celil-i Muhammedi’nin Şehbal açması için, hayatlarını at sırtında geçirmişler denilse yeridir. Ruh dünyalarına ilmik ilmik dokunan bu muhabbet O’nunla ilgili her şeye hususi bir ihtimam göstermelerine vesile olmuştur. Onlarda Peygamber sevgisi adeta manevi bir cihadın tezahürü haline gelmiş, fethe hazırlandıkları beldeleri önce bu sevgiyi taşıyan gönül erleriyle yoğurmuşlar, yani manevi cihatla kalplerin kapılarını, maddi cihatla da kalelerin kapılarını açmışlardır. Bu güzel insanlar, Efendimizi kalplerinde öyle müstesna bir yere koymuşlardır ki, günlük hayatlarından, yazdıkları şiirlere (Na't-ı Şerif) kadar her sahada O'nun adını zikretmeyi ve himmetine müracaat etmeyi hayatlarının....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0