osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.
2012-02-10 21:15

Tarih Haber / Kosova da Cuma Namazı

Kosova da Cuma Namazı

Kosova da Cuma Namazı
Kosova da Cuma Namazı
Kosovalı Müslümanlar, camilerde yer bulamayınca Cuma namazını eksi 20 derece soğukta kar altındaki cami avlularında kılmak zorunda kaldı.

Kosova`nın en büyük ve en eski camilerinden olan Osmanlı döneminden kalma Fatih Sultan Mehmet Camii`nin avlusu bu Cuma da tıklım tıklımdı. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından 1,5 yıl önce restore edilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan caminin avlusunda toplanan Kosovalı Müslümanlar, kar üzerinde -20 derecede namazlarını kılıyor. Camide toplanan her yaştan Kosovalı Müslümanlar, karlı ve soğuk havaya rağmen seccadelerini kar üzerine sererek dini vecibeleriniyerine getirdiler. Özgürlüğüne 13 yıl, bağımsızlığına ise 4 yıl önce kavuşan dünyanın en genç ülkelerinden Kosova`da Müslümanlar cami sayısının yetersizliğinden şikâyetçiler.

Alban Berisha, Kosova İslam Birliği`ne (Müftülük) cami sayısını artırması için devlet tarafından arsa tahsis edilmesinin ve cami alanlarının artmasının gerekli olduğunu, bu doğrultuda devletin destek vermesinin şart olduğunu savundu. Hamza Shkodrani de devletin İslam için hiç bir şey yapmadığını iddia ederek "Hayır, bu şartlarda namaz kılmak zor değil, kesinlikle zor değil, bilakis havanın karlı ve soğuk olmasına rağmen namaz kılmak büyük bir keyif" sözleriyle durumundan şikâyetçi olmadığını dasözlerine ekledi.

Shaban Jonuzi ise ister aşırı sıcak olsun, ister aşırı soğuk olsun dini görevlerini yerine getirmekle mükellef olduklarını belirterek, "Bu şartları görmezlikten gelen devlet utansın" dedi. Mentor Etemi de şartlara bakmadan namazlarını kılmayı sürdüreceklerini ancak cami sayısının artmasının şart olduğunu dile getirdi.

Cami içinde yer bulabilenler daha şanslı iken namazını dışarıda kılmak zorunda kalan Bujar Qukoka, "10 yıldan bu yana Priştine`nin büyük bir camiye ihtiyacı var. Var olan camilerin kapasitesi, Müslümanların ibadet ihtiyaçlarını asgari ölçüde bile karşılayamıyor. Yeni bir caminin yapılması talebine devlet organları kulak vermiyor. Bu gördüğünüz durum Kosova`da Müslümanlara ayrımcılık yapıldığının ispatıdır. Biz Kosova`daki Müslümanlar, ayrımcılığa tabi tutuluyoruz" ifadelerini kullandı. EskiPriştinelilerden Bedri Karabeg de "Şartları görüyorsunuz; karda, kışta, yağmurda namazımızı kılıyoruz. Bunu Allah ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0