osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Hollanda Başbakanı İTÜ yü seçti

Hollanda Başbakanı İTÜ yü seçti
Hollanda Başbakanı İTÜ yü seçti
Hollanda’nın önde gelen AR-GE, sağlık, trafik güvenliği, tarım-gıda işleme ve temiz teknoloji konularında uzmanlaşmış firmalarından oluşan bir heyetle gelecek olan Rutte, 7 Kasım Çarşamba günü İTÜ’yü ziyaret edecek ve Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde inovasyon konulu seminere katılacak.

Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkiler bundan tam 400 yıl öncesine dayanıyor. Osmanlı Devleti 400 yıl önce Hollanda vatandaşlarına, Osmanlı topraklarında seyahat izni vermiş ve padişahın imzaladığı fermanla ticaret yapmalarına imkan tanımıştır. 1612 yılı bu bağlamda iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıç yılı kabul ediliyor.

Türk yatırımcılar Hollanda’da başta bankacılık olmak üzere birçok sektörde faaliyet göstermektedirler. Daha da önemlisi Hollanda’da Türk kökenli 390.000 vatandaşın yaşıyor olması ve Türkiye’de sayıları giderek artan Hollanda vatandaşlarının varlığıdır. Türkiye’nin gelecek vaat eden ekonomisi, giderek önem kazanan stratejik konumu ve küresel güç merkezinin batıdan doğuya doğru kayması, iki ülke arasındaki ilişkileri daha cazip bir hale getiriyor.

Tarihinde ilk defa Avrupalı bir başbakanı konuk edecek olan İTÜ için bu ziyaret Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonomik ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi, AR-GE ve inovasyon konularında iş fırsatları ve tecrübe aktarımı oluşturmayı hedeflemekte. İTÜ’lü öğretim üyeleri, mezunlar, öğrenciler, İTÜ Arı Teknokent temsilcileri ve Hollanda’nın önde gelen şirketleriyle birlikte Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkilerin tamamlayıcı yönlerini ve gelecek vizyonunu tartışacak.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0