osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Fatih Sultan Mehmet 581 yaşında!..

Fatih Sultan Mehmet 581 yaşında!..
Fatih Sultan Mehmet 581 yaşında!..
Fatih Sultan Mehmet doğumunun 581. yılında Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ndeki kabri başında anıldı.

Fatih Sultan Mehmet, doğumunun 581. yılında Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ndeki kabri başında anıldı. Fatih Camii avlusunda vatandaşlara Osmanlı pilavı ikram edildi, mehter takımı mini bir konser verdi.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen anma programında Fatih Camii avlusunda vatandaşlara Osmanlı pilavı ikram edilirken, mehter takımı da mini bir konser verdi. Cuma namazının ardından düzenlenen programda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir vatandaşlara pilav dağıttı.

Fatih Sultan Mehmet'in doğumunun 581. yıldönümünde andıklarını söyleyen Demir, "Fatih, bize ait değerlerin yaşandığı bir yer. Bizim milletimize ülkemize layık, kültürümüze değer katan tüm devlet büyüklerimizin siyaset büyüklerimizin, ilim adamlarımızın doğum günlerini, vefatlarını, tahta geçiş günlerini burada kutluyoruz. Amacımız medeniyetin beşiği Osmanlı İmparatorluğu'nun payitahtı olan Fatih'te, kültürel değerlere somut restorasyon olarak değil onların ruhunu yaşatmak adına buraya gelen insanları geçmişe götürmek için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Bu doğumgününü Fatihlilerle, tüm insanlarımızla da paylaşıyoruz" diye konuştu.

Mehteran takımının konserini dinleyen Mustafa Demir daha sonra vatandaşlarla birlikte Fatih Sultan Mehmet'in kabrinin olduğu türbeye geçerek burada dua ettiler. Öte yandan üzerinde Osmanlı padişahlarının giydiği kıyafet olan Nazım Cihan adlı bir kişi de vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, dizilerde oynadığını ileri süren Nazım Cihan ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Programda 5 bin kişilik pilav dağıtıldığı tören mehteran konserinin ardından sona erdi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0