osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı arşivi kaya içinde korunacak

İstanbul a yapılan Millî Arşiv Sitesi, görünürde 12 blok olacak. Ancak sitenin arkasındaki tepenin içinde kaya içine yapılmış özel depolarda millî tarih muhafaza edilecek.
İstanbul a yapılan Millî Arşiv S...
Osmanlı arşivleri başta olmak üzere Türk tarihinin önemli bilgi ve belgeleri İstanbul Kağıthane'de yapılan Milli Arşiv Sitesi'ne taşınıyor. Başta Sultanahmet'teki arşiv binası olmak üzere kullanılan mekanların yetersiz kalması sebebiyle 2009'da başlayan yeni arşiv kompleksi haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.
Site dışarıda 12 bloktan oluşuyor. Arşiv depoları ise çeşitli risklere uygun tedbirlerle yapıldı. Yetkililer, arşiv depolarının, sitenin yaslandığı tepedeki kayalık alan oyularak yapıldığını bildirdi. Böylece arşiv materyalleri yalnızca sel, deprem gibi doğal afetlere karşı değil; doğal olmayan kimyevi ve biyolojik saldırılara karşı da korunmuş olacak. Birbirinden bağımsız yapılan bütün ünitelere kartlı turnike ve parmak izi okuyuculu girişler yapıldı. Bin personelin çalışacağı site gece görüşüne sahip kameralarla 24 saat izleniyor. 3.5 kat olarak planlanan depo ünitelerinin raf sistemleri tam olarak kurulduğunda, 130 bin metre uzunluğunda bir raf alanı oluşacak. Birbirinden bağımsız gazlı yangın söndürme sistemlerine sahip depolarda yüzde 45-60 nem ve 18-22 derece sıcaklık olacak. Çalışma mekânlarında da yine yüzde 45-60 nem ile 26-28 derece sıcaklık sağlanacak. Sitede 200 çalışma odası, 160 depo alanı, 3 büyük genel amaçlı toplantı salonu, 5 seminer odası ve hemen her birimin toplantı yapabileceği 10 adet birim toplantı odası bulunuyor. Oğuzhan Şahin ANKARA



SÜPER GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI
Arşiv sitesinde biri kongre merkezi olmak üzere toplam 12 blok bulunuyor. Araştırma salonu, enstitü, kütüphane, müze, dijital arşivleme, restorasyon, yayın hizmetleri, tasnif çalışmaları ve sosyal üniteler dış binalarda olacak. Arşivin 'saklandığı' bölüm ise kaya içinde yer alıyor. Bu üniteler kimyevi ve biyolojik harbe dayanıklı depolar olarak inşa edildi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0