osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

İzleyici Muhteşem Yüzyıl ı mı yoksa Fatih i mi seçecek?

Bu yıl TV ekranlarında iddialı 2 yapımın kapıştığını göreceğiz. Her ikisi de Osmanlı dönem dizisi olan Muhteşem Yüzyıl ve Fatih dizileri arasında, Muhteşem Yüzyıl hem avantajlı hem dezavantajlı.
Bu yıl TV ekranlarında iddialı 2...
2 yıldır kemikleşmiş bir izleyici kitlesine sahip olan Muhteşem Yüzyıl, Meryem Uzerli'nin gidip Vahide Gördüm'ün gelmesiyle bir kayıp yaşayacak gibi... Bakalım yeni sezonda izleyici Muhteşem Yüzyıl mı, Fatih mi; Hürrem Sultan mı, Çiçek Hatun mu? diyecek?

Bir süredri popüler kültürde Osmanlı dönemi trend haline gelmiş durumda. Bu trendin başını çeken yapım Muhteşem Yüzyıl oldu. 2 yıl önce Hürrem Sultan fenomeniyle çıkış yakalayan bu yapımı Harem, Fetih 1453, Bir Zamanlar Osmanlı gibi pek çok yapım izledi. Bu listeye bir yenisi daha ekleniyor. Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşacak olan Fatih dizisi, yeni sezonda Muhteşem Yüzyıl ile kapışacağa benziyor.
Muhteşem Yüzyıl'ın 2 yıllık bir geçmişi olması kendisi için avantajlı bir durum oluşturuken, son sezonda Meryem Uzerli'nin gidişiyle büyük bir kan kaybı yaşadığı da aşikar. Her ne kadar Vahide Gördüm'ün yazı yoğun bir tempyla geçirmesi ve iki ayda 6.5 kilo vermesi gibi durumlar söz konuysa da, yine de gözler eski Hürrem'i arayacaktır.

Fatih dizisi ise yepyeni bir yapım ve dolayısıyla merak ediliyor. Dizide Gamze Özçelik, Mehmet Akif Alakurt gibi isimler dikkat çekiyor. Ancak seyirci daha güçlü bir ekip görmek istiyor. Sonuç olarak Muhteşem Yüzyıl'ın mı yoksa Fatih'in mi daha çok reyting alacağına, sadece ve sadece izleyici karar verecek...



Fatih dizisi



Uzun zamandır hazırlıkları yapılan, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu eden "Fatih" adlı diziden ilk kareler ortaya çıktı. Başrollerini Mehmet Akif Alakurt, Seda Akman ve Gamze Özçelik'in paylaştıkları dizinin yapımını MED Yapım üstlenirken, yönetmenliğini ise Merve Girgin yapıyor. "Fatih" dizisi, yeni yayın döneminde Meltem Cumbul, Merve Boluğur gibi iddialı transferler yapan Muhteşem Yüzyıl'a rakip olacak. Seyirciler ise ekranda iki padişahın hayatını izleyebilecek.



Gamze Özçelik cariye



7 sezon boyunca oynadığı Arka Sokaklar dizisinden, "Fatih" projesi için ayrılan Gamze Özçelik, dizide 'Çiçek Hatun' rolünü canlandırıyor. Bir hanım sultan olan ve Fatih'in haremine 1457'de alınıp, 2 sene sonra şehzade Cem'i dünyaya getiren Çiçek Hatun, sürdüğü acıklı hayatla biliniyor. Ünlü oyuncu Seda Akman da Gülbahar Hatun olarak izleyiciyle buluşacak.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0