osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

İki Osmanlı eseri daha yok olmaktan kurtuldu

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bütün izleri ortadan kaldırılan Gazi Baba Türbesi ile sadece bir duvarı günümüze ulaşan çarşı içindeki tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilk günkü ihtişamlarına kavuştu.
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te ...
Bursa'dan gidilerek fethedilen Balkanlardaki ecdat yadigarı eserleri bir bir ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her iki eserin de kısa zamanda hizmete açılacağını söyledi.

Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını sadece Bursa'da değil, Osmanlı coğrafyasındaki bütün ülkelerde sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan iki önemli eseri daha ilk günkü ihtişamına kavuşturdu.

Üsküp'teki eski Osmanlı çarşısının kuzey batı kısmında bulunan ve komünizm döneminde ibadete kapatılan, ardından 1963 Depremi'nde tamamına yakını yıkılan 15. yüzyıl eseri Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirildi. Sadece giriş kemeri ile kısmen bir duvarı ayakta kalan ve kümes olarak kullanılan tarihi cami, hayırsever işadamlarının sponsorluğunda ilk günkü ihtişamına kavuşturuldu.

Çarşının tam merkezinde bulunan ve komünizm dönemiyle birlikte faaliyeti duran tarihi camide 70 yıl sonra yeniden ezan okunacak olması bölgedeki Müslüman nüfusu mutlu ederken, şadırvan ve çevre düzenlemesi ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0