osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Şehzade Suriye de mahsur kaldı

Osmanlı Hanedanı İkinci Reisi Şehzade Dündar Osmanoğlu Suriye'de mahsur kaldı.
Osmanlı Hanedanı İkinci Reisi Şe...
Osmanlı Hanedanı İkinci Reisi Şehzade Dündar Osmanoğlu Suriye'de mahsur kaldı.

34. Osmanlı padişahı Sultan İkinci Abdühamid Han'ın en büyük oğlu Şehzade Mehmed Selim Efendi'nin torunu Şehzade Dündar Efendi, Suriye'de iç savaşın başladığı ve her gün çok sayıda insanın öldüğü 2011 yılı başından beri Şam'daki evinden dışarı çıkamıyor. Uluslararası güçlerin silahlı müdahalesinin söz konusu olduğu şu günlerde, hanımıyla birlikte Şam'da yalnız yaşayan Şehzade'nin hayatı ciddi tehlike altında.

83 yaşındaki Şehzade Dündar Efendi'nin iki yaş küçük kardeşi ve yeğenleri ise İstanbul'da yaşıyor. Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, amcası ile yengesinin hayatları konusunda endişeli olduklarını dile getirdi. Osmanoğlu, yaşları hayli ilerlemiş bulunan amcası Şehzade Dündar Efendi'nin sağlığının da kötü olduğunu, çocuğu bulunmayan amcası ve yengesi Yüsra Hanımefendi'nin ihtiyaçları ile Şam'da yaşayan diğer akrabalarının ilgilendiklerini söyledi.

ŞEHZADE DÜNDAR OSMANOĞLU KİMDİR?

Osmanlı hanedanının hayattaki 25 şehzadesinden biri olan Dündar Efendi, 20 Aralık 1930 Şam doğumlu. Babası Mehmed Abdülkerim Efendi, Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan Mehmed Selim Efendi'nin tek oğlu idi. 1924'de Osmanlı hanedan üyelerinin yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gitmişlerdi. Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam'da evlenip 1930 ve 1932 doğumlu Dündar ve Harun isimli iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi'nin de 1937'de vefatından sonra, Dündar ve Harun Efendi'nin annelerinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren ailenin Harun Efendi kolu, 1974'de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam'dan İstanbul'a geldi. Dündar Efendi ise yıllar önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almış olmasına rağmen Şam'da kalmayı tercih etti. Şehzade Dündar Efendi Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Hanedan Reisi Osman Bayezid Efendi'den sonra şehzadeler içinde yaş sıralamasında ikinci, yani hanedan ikinci reisi. Osmanlı hanedanı üye ve mensuplarından halen hayatta, 25 şehzade, 15 sultan ile sultan çocukları olan 21 sultanzade ve 14 hanımsultan bulunuyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0