osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Kabe deki Osmanlı revaklarının yeni hali böyle olacak

Kâbe'nin restorasyonu bittikten sonra inşa edilecek tarihi Osmanlı revakları ile yeni halini gösteren proje fotoğrafına ulaşıldı.
Kâbe'nin restorasyonu bittikten ...
Kabe'yi genişletme projesi kapsamında yıkılan tarihi Osmanlı revaklarının, Arafat'taki bir atölyede aslına uygun olarak restore edilme çalışmaları son hızla devam ediyor. Restorasyon bittiğinde revaklar yeniden Kâbe'nin etrafını süsleyecek. Suudi yönetimi Osmanlı Revakları'nın yıkımına geçtiğimiz yıl başladı.

TAMAMEN YIKILACAKTI

Hürriyet'in haberine göre projenin başında revaklar tamamen kaldırılacaktı ancak devreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan girdi. Revakların yeniden Kâbe'nin etrafına yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Kabe'nin etrafındaki 500 revaktan sökümü tamamlananlar, Türk inşaat şirketi Gürsoy Grup tarafından Arafat'ta kurulan bir atölyeye taşındı. Burada aslına sadık kalınarak restorasyon projesi başladı. Arafat'taki restorasyon atölyesinde devam eden sağlamlaştırma çalışmalarının ardından tarihi parçalar paketlenerek ait oldukları Kâbe çevresine tekrar nakledilecek. Kubbe alemleri, rozet ve kitabeler taş dendanlar, cephe ve ayakları taş kaplamaları, kalemişi bulunan sıvalar, orijinal kubbelerin tuğlaları, kemer taşları, sütun, başlık ve kaideleri gibi mimari ögelerin tamamı da yine numaralandırılarak sökülüp, korumaya alınacak. Sökülen revaklar, bakımdan geçirildikten sonra 15 metre geri çekilip, tavaf alanıyla aynı seviyede olacak şekilde yeniden inşa edilecek.

PROJEDE TÜRK MÜHENDİSLER

Rekonstrüksiyon çalışmaları çerçevesinde sökülerek restorasyonu gerçekleştirilen bu elemanlar, hac dönemi sonrasında Türk mühendis ve mimarlar tarafından projesine uygun bir şekilde geleneksel yöntemlerle yeniden inşa edilecek revaklar da aynı ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0