osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Hanedanı Üniversiteli Gençlerle Bayramlaştı

İNGİLTERE genelinde üniversitelerde eğitim alan Türk gençlerinin oluşturduğu 32 üniversite derneğinin çatı kuruluşu olan Network of Stu..
İNGİLTERE genelinde üniversitele...
LONDRA / DHA - İNGİLTERE genelinde üniversitelerde eğitim alan Türk gençlerinin oluşturduğu 32 üniversite derneğinin çatı kuruluşu olan Network of Students (NOS), Kurban Bayramı vesilesiyle bir yemekli toplantı düzenledi. Büyükelçilik Müsteşarı Orçun Başaran ve Büyükelçilik II. Katibi Serkan Kıramanlıoğlu’nun da katıldığı, Sofra Restaurant’da, bayramın ikinci günü düzenlenen toplantıda öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar konuşuldu ve projeler paylaşıldı. Osmanlı Hanedan mensuplarının da katılması programı renkli hale getirdi. Şehzade Ömer Abdülmecid Efendi yaptığı konuşmada, böyle bir programa katılmaktan dolayı ailece memnuniyetini dile getirerek, davete katılanların Kurban Bayramını kutladı.

GENİŞ TABANLI KATILIM OLDU


İngiltere’nin dörtbir yanından gelen sayıları 100’ü aşkın üniversiteli gençlerin katıldığı gecede NOS Genel Sekreteri Numan Çelik yaptığı sunumda, “Türk öğrenci derneklerinin oluşumuna dikkat çekti. Çelik, “Kurulan bu dernekler ile arkadaşlar son derece aslında önemli bir teşkilatlanmayı da içinde barındırmaktadır. Öncelikli hedefimiz tabi her arkadaş kendi universite bünyesinde kurdukları bu dernekler aracılığıyla Turkiyeli olan kardeşlerimizi bir araya getirmek çesitli sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak ve bulunduğumuz üniversitelerde ülkemizi temsil etmek olmuştur. Bizler istiyoruz ki bu yapılanma ile birlikte derneklerin birbirleri arasında gerçekten sağlam bir yapı oluşsun, kurulan bu yapı birbirleriyle sağlam bir şekilde kenetlensin ve bu kenetlenmeyle birlikte dernekler kendi aralarında da güçlü bir yapıya kavuşsunlar” şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİLİK’DEN TAM DESTEK


Bu yılda pek çok önemli etkinliğe ev sahibi olacaklarını yineleyen Çelik, “Bizler İngiltere’de kalıcı projelere, özellikle öğrenci arkadaşlarımızı ilgilendirecek sosyal sorumluluk alma, kariyer gelişimi ve alanlarında nitelikli ve kaliteli etkinlikler ortaya koyarak her alanda faaliyetlerimizi yoğunlaştırmak istiyoruz” şeklindeki sözleriyle konuşmasını tamamladı.


Katılımcıların bayramlarını kutlayan Büyükelçilik yetkilileri Başaran ve Kıramanlıoğlu’da, Büyükelçilik olarak, bizi ziyaret etmek için gelen bütün öğrencilerimize ve bu tür çalışmalara her zaman kapımız açık. Elçilik olarak daima destek vermeye ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0