osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Döneminde Malatya

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Osmanlı İmparatorluğu arşivinin ancak yüzde 15’inin okunabildiğini söyledi.
Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) ...
Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Osmanlı İmparatorluğu arşivinin ancak yüzde 15’inin okunabildiğini söyledi.

Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu organizasyonunda devam eden Malatya Tarihi Okulu’nda ‘Osmanlılar Döneminde Malatya’ konusu ele alındı.

Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen programa konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz katıldı.

Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, açılışta yaptığı konuşmada, Malatya Tarihi Okulu’nun derslerinin katılımcılar tarafından verimli bir şekilde ilerlediğini gözlemlediklerini söyledi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım ise iki yılı aşkın bir süredir Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun yoğun programlar yaptığını belirtti.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Malatya’nın Osmanlılar döneminde 400 yıllık bir tarihe sahip olduğunu, ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0