osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Süleyman Şah Türbesi ni hangi Osmanlı padişahı yaptırdı?

İkinci Abdülhamid döneminde birçok tarihi şahsiyetin türbesi inşa edilirken 1884’te Ca’ber Kalesi’ndeki Süleyman Şah’ın türbesi de yaptırılmıştı.
İkinci Abdülhamid döneminde birç...
Türk­men­ler, Ana­do­lu­’ya gel­me­den Su­ri­ye ve Ira­k’­a da gi­dip, yer­leş­miş­ler­di. Ta­ri­hi ri­va­yet­ler­de de Os­man­lı ha­ne­da­nı­nın men­sup ol­du­ğu aşi­re­tin Su­ri­ye üze­rin­den Tür­ki­ye­’ye gel­di­ği an­la­tı­lır. Aşık­pa­şa­zâ­de, Neş­ri ve Oruç Bey gi­bi ilk Os­man­lı ta­rih­çi­le­ri Os­man­lı ha­ne­da­nı­nın ata­sı Sü­ley­man Şa­h’­ın Ca’­ber Ka­le­si ci­va­rın­da Fı­rat Neh­ri­’ni ge­çer­ken bo­ğul­du­ğu­nu ve ce­se­di­nin ne­hir­den çı­ka­rı­la­rak ka­le ete­ği­ne gö­mül­dü­ğü­nü an­la­tır­lar. Yi­ne bu eser­ler­de Sü­ley­man Şa­h’­ın me­za­rı­nın “Türk me­za­rı­” ola­rak ad­lan­dı­rıl­dı­ğı söy­le­nir.

Evliya Çelebi Türk mezarında

Böl­ge Os­man­lı ha­ki­mi­ye­tin­de iken Türk­men­le­r’­in yo­ğun ola­rak ya­şa­dı­ğı bir yer­di. Türk­men­ler ve böl­ge­de ya­şa­yan­lar açı­sın­dan Sü­ley­man Şah Tür­be­si önem­li bir zi­ya­ret­gâh­tı. Ev­li­ya Çe­le­bi, Su­ri­ye se­ya­ha­ti sı­ra­sın­da Ca’­ber Ka­le­si­’ni ve Sü­ley­man Şah Tür­be­si­’ni de zi­ya­ret et­miş­tir. Tür­be­yi, “Zi­yâ­ret­gâh-ı Sü­ley­mân Şâ­h” baş­lı­ğı al­tın­da şöy­le an­la­tır: “Al-i Os­mâ­n’­ın bü­yük ata­sı Er­tuğ­rul Be­y’­in ba­ba­sı Sü­ley­mân Şâh Mâ­hân di­ya­rın­dan çı­kıp, Al-i Sel­çu­ki­yâ­n’­a ge­lir­ken bu Ca’­ber Ka­le­si di­bin­de bü­tün adam­la­rıy­la otu­rur­ken, Sü­ley­mân Şâ­h’­a gusl icap et­ti, Fı­rât ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0