osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Gazze deki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyor

Gazze'deki Osmanlı eserlerinden "Sultan Abdulhamid Çeşmesi" restore ediliyor
Gazze'deki Osmanlı eserlerinden ...
Gazze'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) finansmanıyla Osmanlı eserlerinden "Sultan Abdulhamid Çeşmesi" restore ediliyor.Gazze'deki Filistin Hükümeti Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı'nın isteği üzerine harekete geçen TİKA, çeşmenin restorasyonu için 40 bin dolar yardımda bulundu.

Turizm ve Tarihi Eserler Bakan Vekili Muhammed Hılle, "Bakanlık 2010'da çeşmenin restorasyonu için proje sundu ancak geçen Mart ayında çalışmalara başlandı. Gazze'deki Osmanlı dönemine ait tarihi mekanları ziyaret eden Türk heyeti söz konusu Osmanlı eserlerine büyük önem gösterdi. Heyet, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı'ndan Osmanlı'ya ait tarihi eserlerin verilerini talep etti" dedi.

Gazze'deki Osmanlı mimarisine ve tarihi eserlerine en çok önem veren kurumlardan olan TİKA'nın bakanlıktan söz konusu tarihi eserlerin restorasyonu için projeler geliştirmesini istediğini belirten Hılle, şunları söyledi:

"II.Abdülhamid çeşmesinin restorasyonu için bakanlık Türkiye ile iletişime geçti. Restorasyon 2008'den bu yana bakanlığın gündemindeydi. 2010'da TİKA'yla proje üzerinde anlaşmaya varıldı. Geçen Mart ayında restorasyon çalışmalarına başlandı ve 2 hafta sonra çalışmaların bitmesi bekleniyor."

Çeşmenin restorasyonunun ardından Osmanlı'nın Gazze'deki anılarını canlandıracağını söyleyen Hılle, "Çeşmeden herkes yararlanabilecek. O dönemde olduğu gibi yoldan geçenlerin su ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olacak. Çeşmeden, yakınlarında açılan kuyudan gelen serin sular ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0