osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Hürrem Sultanın Entrikaları

Hürrem Sultanın Entrikaları
Hürrem Sultanın Entrikaları
Hürrem Sultan: Güzelliği ve zekasıyla Kanuni Sultan Süleyman'ın dikkatini çekmeyi başaran Hürrem Sultan kısa zamanda sarayın en etkin güçlerinden biri haline geldi. Kanuni Sultan Süleyman'ın bir başka cariyesi Mahidevran'dan olan oğlu Şehzade Mustafa'yı öldürmesinde etkili olması Hürrem Sultan'ın en ünlü entrikalarından biridir.






Yeteneği ve zekası sayesinde Osmanlı hanedanın Kanuni Sultan Süleyman'dan sonraki padişahı olması beklenen Şehzade Mustafa, babasının emriyle boğularak öldürülür.Bu ölümde büyük payı olduğu düşünülen Hürrem Sultan buna rağmen kendi oğullarından hiçbirinin tahta çıkışını göremeyecektir.



Hürrem Sultan'ın Kanuni'nin bir diğer cariyesi Mahidevran Sultan'la olan çatışmaları da dönemin en bilinen saray içi entrikalarındandır. Hürrem Sultan her bakımdan Mahidevran'ın önüne geçerek Kanuni Sultan Süleyman'ın nikahlı eşi olmayı başarmıştır.




Hürrem Sultan divan toplantılarını gizli bir bölme arkasından izler ve fikirlerini padişaha sunardı.Damadı vezir-i azam Rüstem Paşa'yla olan ittifakı da onun devlet işlerinde etkin bir güç olduğunu göstermektedir




Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a olan aşkıyla yazdığı şiirleri onların aşklarının devletin üstünde olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0