osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.
2012-02-02 13:40

Tarih Haber / Azadared

Azadared

Azadared
Azadared
Muhteşem Yüzyıl 45. bölüm yayınlandı. 1 Şubat akşamı Star Tv ekranlarında izleyiciyle buluşan Muhteşem Yüzyıl son bölümü GazeteVan.Com'dan izleyebilirsiniz. Muhteşem Yüzyıl son bölüme bizce Nigar kalfa, Behram Paşa ve Mahidevran'ın azad olma isteği damgasını vurdu. İşte Muhteşem Yüzyıl 45. bölümün detayları..

İbrahim Paşa Nigar kalfayı nikahından ediyor!

Geçtiğimiz bölüm sonunda nikahı kıyılan Nigar Kalfa, ilk gecesinde kocası Matrakçı tarafından boşanmıştı.

Muhteşem Yüzyıl 45. bölümde Sebebin ne olduğunu merak eden Nigar Kalfa, bir anda İbrahim Paşa’nın içeri girmesiyle büyük şok yaşadı. Nigar Kalfa artık İbrahim Paşa’nın hatunu olduğunu duyunca büyük şaşkınlık yaşıyor.

Muhteşem Yüzyıl 45. bölümde İbrahim Paşa Nigar Kalfa’ya bir ev tapusu verirken artık orada buluşmak istediğini söyledi. Bakalım bu olay Hatice Sultan’ın kulağına gidecek mi?


Hatice Sultan muradına eriyor.

İbrahim Paşa’nın Nigar Kalfa’yla beraber olduğu anlarda doğum yapan Hatice Sultan’ın ikiz bebeği oldu. Muhteşem Yüzyıl son bölümde Bu sürpriz doğumla neşesi yerine gelirken endişeleri devam eden Hatice Sultan, bebeklerinin üstüne titriyor.

Doğum ziyaretine gelen Mahi Devran ve Hürrem’in arasında yine bir gerginlik yaşandı.

Mahi Devran suskunluğunu bozdu


Olan bitenden en çok etkilenen Mahi Devran Sultan, sonunda suskunluğunu bozup hem Valide Sultan’a hem de Sultan Süleyman’a çıkışıyor. Muhteşem Yüzyıl 45. bölümde hata yapacağını söyleyen Valide Sultan’a kulak asmayan Mahi Devran, Sultan Süleyman’ın huzuruna çıkma isteğinde bulundu. İsteğini kabul etmeyen Sultan Süleyman’a tepki gösteren Mahi Devran sonunda has odaya girdi ama hiçte beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Sarayda yaşananlara artık sabrı kalmadığını dile getiren Mahi Devran, azat edilmek ve saraydan gitmek istediğini Sultan Süleyman’a arz etti. Azat edilmesi kabul edilmeyen Mahi Devran, birde Sultan Süleyman’dan azar işitiyor.


Saraydan gitme isteği kabul edilen Mahi Devran’a bir şart koşmuştu Sultan Süleyman; Mustafa onunla gelmeyip sarayda kalacaktı! Muhteşem Yüzyıl son bölümde Bu teklif karşısında ağlayarak odasına dönen Mahi Devran’ın bu durumu en çok Mustafa’yı üzdü.

Babasının karşısına çıkan şehzade Mustafa, annesinin ikna edemediği konuda babasına karşı çıktı ve Edirne’de ki saraya gitmeyi Sultan Süleyman’a kabul ettirdi.

Gözler Behram Paşa’nın üstünde!
Bali Bey’in planıyla meyhanedeki Elenika tarafından konuşturulan Behram Paşa, İbrahim Paşa’ya kurduğu tuzağı anlattı. Muhteşem Yüzyıl 45. bölümde Bali Bey’e duyduklarını anlatmak isteyen Elenika, Bali Bey’e ulaşamayınca haberi ilk önce Gül Ağa’ya veriyor.

Muhteşem Yüzyıl son bölümde Gül Ağa ise duyduğu haberi Bali Bey’den önce Hürrem Sultan’a verince, Hürrem Sultan’da vakit kaybetmeden eline geçen bu kozu kendini aklamak için kullanıyor.

Duydukları karşısında şaşkına dönen İbrahim Paşa, derhal Behram Paşa’nın yanına gidip hesap sormak istiyor ancak Behram Paşa’da kendini savunmayı ihmal etmemiş durumda. Muhteşem Yüzyıl 45. bölümde Kına gecesi İbrahim ile Matrakçının konuşmasına Şahit olan Behram Paşa vakit kaybetmeden bu kozunu kullanarak İbrahim Paşa’yı Sultan Süleyman’a şikayet etmekle tehdit ediyor.

Kılıçların çekildiği sahnede Behram Paşa’ya kendisinden korkmadığını gösteren İbrahim Paşa, Behram Paşa’nın öldürülmesi için emir vermeyi ihmal etmedi.

Valide Sultan yine plan peşinde!


Mahi Devran’ın saraydan gitmesi içine bir türlü sinmeyen Valide Sultan, Hürrem ile anlaşmak için onu yemeğe davet ediyor.

Bu durumdan şüphelenen Hürrem’in yemek yerken tedirgin olması akıllara bir soru getirdi.

Acaba Valide sultan, Hürrem Sultan’ı zehirleyecek mi?

Kendisine yapılan suikast girişiminden akıllıca kurtulan Behram Paşa’nın saraya gelip İbrahim Paşa’nın karşısına dikilmesi, İbrahim Paşa’ya büyük şok yaşattı. Muhteşem Yüzyıl 45. bölümde Sultan Süleyman’la görüşme talep eden Behram Paşa, bakalım tüm gerçeği Sultan Süleyman’a itiraf edecek mi? Duyacakları karşısında İbrahim Paşa’nın durumu gizemini koruyor!

Geri
Benzer Konular
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0