osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Ertuğrul Gazi nin silah arkadaşının türbesindeki tadilatta tarih fışkırdı

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşı olan İsa Sofu Hazretleri'nin türbesinde yapılan tadilatta duvarlarda yazılar ve desenler ortaya çıktı.
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osm...
Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Borcak köyünde sarp bir tepede bulunan Kayı Boyu'nun lideri ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşı ve Anadolu'nun İslamlaşmasında büyük payı olan İsa Sofu Hazretleri'nin türbesinde yapılan tadilat sonrası tarih fışkırdı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Bilecikli Prof. Dr. Nabi Avcı referandum öncesi Bilecik ziyaretinde vatandaşların İsa Sofu Hazretleri'nin türbesinin bakımsızlığı ile ilgili talebine kayıtsız kalmamış ve geçtiğimiz günlerde türbenin tadilatı başlatılmıştı. Yapılan tadilatta türbenin duvarlarındaki sıvaların altından 1200'lü yıllara ait yazılar ve desenler çıktı.

"TÜRBENİN 1200'LÜ YILLARA AİT OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ"

Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Borcak Köyü Muhtarı Osman Çırakoğlu, İsa Sofu'nun Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşı olduğunu belirterek, "Türbenin bulunduğu alan o dönmelerde ileri uç karakoluymuş Çaltı Kalesi'nden gelebilecek herhangi bir tehlike için. Burada İsa Sofu ve arkadaşları şehit edilmişler. 1200'lü yıllarda olduğunu tahmin ediyoruz. Burada şehit edilince buraya gömülmüşler. Bizler de tarihimize sahip çıkmak için uğraştık, tadilatına başladık ve inşallah bitireceğiz. Dedemize layık bir şekilde güzel bir şey olması için uğraşıyoruz" dedi.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0