osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı Sarayında Batı Müziği Texas ta Hayranlık Uyandırdı

ABD Teksas’ta “Osmanlı’da Batı Müziği” konulu bir dizi konferans-konser veren Piyanist-müzikolog Doç. Dr. Evren Kutlay sultanlar gibi ağırlandı.
ABD Teksas’ta “Osmanlı’da Batı M...
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kutlay Raindrop Türkevi Vakfı, Star Learning, University of Houston, University of Texas ve sanat kurumlarının sponsorluğunda Austin ve Houston’da 4 ayrı konsere imza attı.

Konser turnesine University of Texas ile Austin’den başlayan Kutlay sırasıyla University of Houston, Raindrop Vakfı Istanbul Center Ottoman Ball room ve Grand Legacy Studio’da seyirci karşısına çıktı. Programlar hem yetkililer, hem de dinleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.


Osmanlı’nın son yüzyılını müzik tarihi çerçevesinde yorumlayarak araştırmalarının bulgusu besteleri ve hikayelerini dinleyicileriyle paylaşan Kutlay’ın konser programı Osmanlı Sultanlarının, saray erkanının, Avrupalı Müzisyenlerin ve kadın bestekarların eserleriyle dönemin milli marşlarını kapsadı.


İlk olarak başkent Austin’de Texas Üniversitesi’ne konuk olan sanatçı Ortadoğu Çalışmaları ve Müzikoloji bölümlerinin ortak programı çerçevesinde bir konser ve ders verdi. Doç Dr Sonia Seaman tarafından takdim edilen Kutlay Osmanlı Dönemindeki milli marşlardan ll. Abdulhamid’in oğlu Burhaneddin Efendi’nin 9 yaşında bestelediği Bahriye Marşı’ndan, ilk kadın bestekar Fatma Zinnur Hanım’ın Çatalca Zaferi eserine kadar birbirinden ilginç parçaları çaldı.

Osmanlı saray kültürünün 19. yüzyıldaki en önemli unsurlarından olan klasik müzik, dönemin padişahlarının ve paşaların Batı müziği formunda besteledikleri eserleri de içeriyor. Konserde V. Murad'ın Mazurka'sı, Donizetti'nin (Don İzzet Paşa) Mecidiye Marşı, Selvelli’nin Reşadiye marşı, Guatelli'nin Osmaniye Marşı dikkat çeken diğer eserler oldu.

Houston’daki konser dizisinin ilk durağı ....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0