osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Osmanlı yı, Anadolu Eren leri yönlendirdiğini

Osmanlı yı, Anadolu Eren leri yönlendirdiğini
Osmanlı yı, Anadolu Eren leri yö...
Yazar Sadık Yalızuçanlar, Osmanlı'yı, Anadolu Eren'leri yönlendirdiğini, Horasan Eren'lerinin de mayaladığını belirtti.

Yazar Sadık Yalızuçanlar, Osmanlı'yı, Anadolu Eren'leri yönlendirdiğini, Horasan Eren'lerinin de mayaladığını belirtti.

Türkiye Yazarlar Birliği Polatlı Temsilciliği'nde düzenlenen "Anadolu'ya Ruh Verenler" konulu söyleşide konuşan yazar Sadık Yalsızuçanlar, Osmanlı devletinin kuruluş ve imparatorluk sürecini Horasan Eren'lerinin yönlendirdiğini belirterek, "Osmanlı bence, Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri, Hz. Mevlana, Hz. Yunus Emre, Hz. İbn-i Arabi, Hacı Bayram Veli gibi büyük zatların imparatorluğa doğru vizyon olarak yöneltti" dedi.

'Maya' kelimesi ile 'kültür' kelimesi arasındaki anlam farkını anlatan Yalızuçanlar, mayanın döllemek, aşılamak anlamına geldiğini, sütün mayalanmasıyla yoğurt olması gibi nesnede değişikli meydana getirdiğini belirtti.

Yalsızuçanlar, Anadolu'nun Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlana Celalettin-i Rumi gibi büyük zatların Horasan'dan gelerek Anadolu'yu mayaladığını, Moğol istilasının gerçekleştiği 14'üncü asırdaki kaos döneminde bu büyük zatların yaptığı hizmetlerle 70-80 yıl sonrasının Anadolu birliğini hazırladığı ve Osmanlı Beyliğini İmparatorluk haline getirenin Anadolu'yu mayalayan Horasan Er'leri vasıtasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Türk Petrol Vakfı Kurucu Başkanı Fethi Gemuhluoğlu'nun sözünü hatırlatan Yalsızuçanlar, "Diyarı Rum denilen bu topraklara - Saltukname'de geçiyor

'Diyar-ı Rum Evliya bir'le doldu' diyor. Öyle oldu ki 14-15'inci asırlar, üstelik Moğolların yakıp yıktığı o dönem. 70 bin evliya döllemiştir, bu toprakları diyor. 70 binden kasıt çokluktan kinaye aslında. Yine bir arif sözü, 40 haneli bir köyde bir arif bulunur. Bizim medeniyet havzamıza baktığımız zaman Yaygın olarak Türkçe, eğitim dili, kısmen düşünce dili, çok az edebiyat dili olarak Arapça, edebiyat dili olarak farsça, hem eğitim hem edebiyat dili olarak Kürtçe, hem edebiyat, hem eğitim dili olarak Boşnakça, Sırbo Hırvatça, hatta Ermenice, Süryanice. Medeniyetimizin içinde yer alan pek çok dilde ama Yaygın olarak Türkçe. Bu havzada on binlerce arifin geldiğini görüyoruz. Sadece edebiyatta, Yunus Emre'den bugüne 4 bin aşkın Yunus tarzı aşıkane şiir söyleyen divanı olan sanatçıdan bahsediliyor. Yunus tarzı şiir söyleyen 4 bini aşkın arif gelmiş bu topraklara" diye konuştu.

Ziya Gökalp'ın kitabına Kendi Gök Kubbemiz adını koymasının boşuna olmadığını ifade eden yazar Yalsızuçanlar, aynı gök kubbede yaşandığını, Göğün Medeniyet olarak da anlaşılabileceğini, devleti inşa edenlerin, o devletin adalet üzerine kurulu olması gerektiğini kaydetti.

Söyleşi sonunda kitaplarını imzalayan yazar Sadık Yalsızuçanlar, Polatlı'da tekrar söyleşi sapacağını belirtti.

Söyleşiye Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Belediye Başkan yardımcıları Ali Öztürk, Şaban Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Belediye Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

TYB Polatlı Temsilciliğinde her Çarşamba akşamı 18: 30'da Mesnevi okumaları, her Cuma akşamı ise Mehmet Akif Okumaları gerçekleştiriliyor.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0