osmanlı Teması
RSS
Siteye Giriş Favoriler
  • Büyük Tutkular Yeteneğinide Kendisi Yaratır.(Fatih Sultan Mehmed Han)
  • Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir Davamız Bilakis İslam Davasıdır(Ertuğrul Gazi)
  • Osmanlılar Kainat Tarihinin Gördüğü En Büyük İmparatorluklardan Birini Kurdular.
  • Osmanlı Başarısının İki Sebebi: Devlet Teşkilatında Mükemmellik Ve Askeri Teknikteki Üstünlük İdi.
  • Osmanlı Başarısının Asıl Sebebi: Adalet Düzenindeki Üstünlük Ve İnsaniliktir.
  • Osmanlı Bu Gün: Dünyanın Geri Kalan Devletleri Toplam Gücü Üzerinde Bir Kudrete Sahiptir.

Kanuni nin Askeri Üs Olarak Kullandığı Kale Yenilendi

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde geçen bilgilere göre Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi öncesinde yaptırdığı ve askeri üs olarak kullanıldığı Marmaris Kalesi yenilendi.
Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesin...
Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos Seferi sırasında yeniden yaptırdığı Marmaris Kalesi ve bünyesinde bulunan müze, yapılan restorasyonun ardından düzenlenen törenle açıldı. Marmaris Kalesi'nde düzenlenen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Her yıl çoğunluğu yabancı yaklaşık 60 bin turistin ziyaret ettiği Marmaris Kalesi ve Marmaris Müzesi'nde yapılan yenileme çalışmasının ardından ziyaretçi sayısının artacağı belirtildi. Kalenin restorasyonunda, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden beri kullanılan ve geçmişi yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan Horasan harcının kullanıldığı öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ayrılan 657 bin liralık ödenekle yaklaşık bir yıl önce ziyarete kapatılan kalede restorasyon yapılırken, müzenin tanzim ve teşhir alanları yenilendi.

"TÜRKİYE DENİZ-KUM-GÜNEŞ DEMEK DEĞİLDİR"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı Türkiye'nin turizmde deniz-kum-güneşten ibaret olmadığının altını çizerek,"Ülkemizde kültür turizmi de ön plana çıkarıldı. Bu sayede hedeflenen 50 milyon turist sayısına kısa sürede ulaşılacağına inanıyoruz" dedi. Türkiye'de gün yüzüne çıkartılmış birçok tarihi eserin yurt dışında olduğunu belirten Arıcı, bakanlık olarak bu eserleri ait olduğu yere geri getirmek için mücadele verdiklerini belirtti. Arıcı, "Kültürel varlıkların bulunduğu yerde sergilenmesi gerekiyor. Son olarak bir kaç gün önce İngiltere'de bir müzayedede satışa çıkarılan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimleriyle satışı durdurulan, Osmanlı mezar taşları Türkiye'ye getirildi. Benzer girişimler devam edecektir" dedi.

"KALELERDE DÜŞMAN GÖZETLE....
Devamını görmek için lütfen giriş yapınız veya Üye Olunuz.

Geri
Henüz yorum yapılmamıştır.

Oylar:
Average members rating (out of 10) : Henüz Oylanmamış   
Votes: 0